Beskådan av ett karikatyrartat fylleslag.


Idag har det inte uträttats mycket. En promenad till pizzerian och en senare en promenad till mataffären.
Det är ju inte klokt vad slut man blir av att ha roulit.
Igår blev det panerad ost på Gyllene Prag med Putte.
Senare på kvällen gick vi på någon slags bluesfestival på Göta Hofs festvåning. Min polare Erik lirade ett gäng Lennontolkningar. Fantastiskt bra. Medelåldern på publiken var runt femtio till sextio år. Maken till sjöslag har jag nog nästan aldrig sett. Det var som en karikatyr på en dunderfylla. Enorm Ålandsbåtfärjafeeling.
En kvinna som hade klätt sig som en tjugoåring i en kortkort klänning dansade runt på dansgolvet och hånglade och kladdade på alla. Plötsligt gick hon i däck bakom ett bord. Efter en minut såg man först en hand greppa runt bordskivan. Sen dök den andra handen upp. Sen stack huvudet upp. I råslowmotion och med enorma ansträngningar lyckades hon pressa sig mot bordskivan så hon kom på benen igen. En annan man dansade med sin kvinna. Runt och runt medan kvinnan sov på hans bröst och rörde benen i sömnen. När de till slut satte sig deckade hon med huvudet på bordet. En annan jätteful snubbe rasade in i Putte bakifrån. Istället för att be om ursäkt sa han att det just inte var någon mening att be om ursäkt för det ändå skulle hända snart igen. En snubbe vinglade omkring med en tjugocentimeters stor rödvinsfläck mitt på magen.
Fylleskådespelet tog aldrig slut och klockan var kanske bara runt elva.
Efteråt blev det några bärs på Smaka. Allt under aningen mer städade former än i fredags.
Nu är det slut på sköjeri på ett tag.
Skall lägga mig och titta på dokumentären om Monica Zetterlund.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *