Välkommen ut i världen igen.


Sitter och dricker en te på ett fik på Landala torg. “Dricker en te(?)”, det har jag nog aldrig skrivit innan. Var tvungen att våga mig ut på en promenad. Känner mig lite bättre idag. Har varit hemma sen i måndags kväll. Det var lite som ett äventyr att ta en promenad.
Har av någon anledning tittat på massa videos med ryska bilkrocker på youtube de sista dagarna. Fascinerande på något vis. 90% av alla olyckor uppkommer av bristande omdöme, bristande uppsyn, ren egoism och skär idioto. Typ: på den här två-filiga vägen går det för långsamt. Jag klämmer mig emellan de här två lastbilarna och skapar mig en egen mittenfil. Hoppsan jag blev söndermosad. Eller, så kör jag om mitt i en korsning för det går i för långsamt tempo. Oj, det gick inget bra. Jag frontalkrockade med mötande bil. Det var ju dumt. Sicka satans dårar.
Var lite nervös över att korsa gator kände jag när jag var ute och promenerade, samtidigt som jag kände mig lättad att trafikvettet ändå är hyfsat städat i detta land. De som oftast visar sämst omdöme är förare i suvar och stadsjeepar. Eller som farsan brukade säga: “Folk som kör suvar är små, feta varelser som måste komma upp en bit så de kan hävda sig.”

Var och handlade tobak i en jourbutik. Utanför var det ett gäng kids som stökade omkring. Kanske i tolv års åldern. De var rätt stissiga och stökiga. En av dem stod och kved och höll sig för magen. När jag skulle betala kom tre av dem in i affären. En ställde sig bakom mig. En av dem vid min högra sida. Den tredje grabben stod innanför ytterdörren. Kan inte säga mig att jag brydde mig nämnvärt, men det kändes lite märkligt. Fick en känsla av att de ville kolla in min kortkod. Jag plöjde mig igenom dem och gick ut.
De fem, sex kids som var kvar därute sprang runt och jagade varann i en cirkel. Som på vilken skolgård som helst. När jag tittade lite extra var jag helt enkelt tvungen att titta lite extra till. En av killarna hade en pistol i handen. De andra skrattade när han jagade dem. Trots att den såg sjukt naturtrogen ut på håll utgår jag från att det var en attrapp eller på sin höjd en luftpistol eller vattenpistol.
Tog för säkerhets skull en omväg och väntade på en pistolknall när jag hade kommit runt hörnet. Knallen uteblev dock.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *