Skadekontroll


“Allting som man kan falla för faller för mig”
“Och alla pengar jag haft, det finns ingen kraft i mig”

När jag hör de här sångfraserna tänker jag på farsan. Speciellt som det spelas spanskt komp i låten.

Ibland saknar jag honom så det gör helt ont. Speciellt när jag träffar de “snälla” alkisarna på krogen som fyllt 71 år.
Min farsa blev 69 år och dog för ett år sedan. Han kom hem i Una från ett hårt liv Spanien.
Jag saknar våra luncher. Hans anekdoter. Våra stunder, hans léende, eller hans lugnande röst när man själv var upprörd, eller tvärtom.

Det kan ha varit för att jag lyssnade på den här låten, som faktiskt var med på farsans minnesstund som saknaden slog in och för att det beskriver honom så väl. Den kärleksfulle egoisten med stans största och rödaste hjärta.

Där saknad slår in och gensvaret bara är defenitiv tystnad för alltid, det kommer jag aldrig lära mig att förhålla mig till. Där det inte går att ses eller slå ett nummer… igen, bara för att kolla läget.

Så, de här raderna är för dig pappa!
/kärlek


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *