Ett sista samtal.

Igår ringde en kvinna från arbetsförmedlingen. Hon sa att vi hade bestämt att hon skulle ringa idag. “Jaså?” svarade jag förvånat. Hon undrade om jag hade sökt några jobb sen vi pratade sist. Jag svarade att jag hade jobbat istället. Stämningen sjönk successivt i samtalet. Hon frågade vad jag ville jobba med eftersom jag egentligen inte vill jobba som personlig assistent. Att fråga vad jag ville bli (när jag blir stor) kändes som en lite försenad fråga till en person som snart fyller 42 år. Jag sade till henne att jag håller koll på utbildningar. Hon undrade om jag inte kunde tänka mig att bli vaktmästare. Jag sade att jag kunde tänka mig det, men att det kräver väl utbildning. “Inte alltid” svarade hon.
Eftersom jag inte har fyllt i några aktivitetsrapporter de två sista månaderna och kanske hade en lite trött inställning under samtalet, uppmuntrade hon mig att avanmäla mig hos arbetsförmedlingen. Kändes lite som en uppmuntran åt fel håll. En ny taktik kan man säga. Eller ren uppgivenhet. Hon berättade hur som helst att hon inte kommer ringa mig något mer. Om jag hade något på hjärtat fick jag helt enkelt höra av mig till min lokala platsförmedlare.
Tänker att hon måste ha ett ganska hopplöst jobb. Ett utdelat jobb för att regeringen har kommit på att man ska ringa och kolla upp folk. Piska de som inte vill bli piskade. Antar att jag kanske inte gjorde hennes arbetsdag bättre. Kunde nämligen utröna en suck från henne här och där under samtalet.
Tycker dock och faktiskt att ett vaktmästarjobb verkar lite skoj. Kanske i sjukhusmiljö. Post och pakethantering. Köra runt sjukhussängar. Småtjöta med fölk. Rulla runt i kulvertar. Hittade två vaktmästarjobb på Sahlgrenska utan några större krav på meriter och erfarenheter. Tyvärr var det semestervikariat på två månader. Vet inte hur smart det är att säga upp sig från en visstidsanställning för ett vikariat på två månader. Skall hur som helst hålla fortsatt koll. Under tiden fortsätter jag att älska världen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *