De djupt troende.


Nu har en jobbat färdigt. Oh gosh!!
Har just satt mig ner för en kall jävel. Kom precis in en präst här och beställde en öl. Hans kompisar sköjade med honom och tyckte han skulle ha en munköl. Det tyckte inte han var så överdrivet humoristiskt, och jag kan väl hålla med om att det inte var det sköjigaste skämt jag hört. Han ville hur som helst ha en bitter sa han. Från den andra sidan av baren där då det var jag som satt ensam lät jag hälsa att han i så fall skulle prata med mig, för jag är bittrast i baren.
Det var väl inte så att någon skrattade ihjäl sig åt det heller i hans bekantskapskrets. Humorlösa värld. Prästen själv lät dock meddela att han kunde vara lite smått bitter ibland…
Gick ut och rökte. Ut kom en utav prästens kompisar. Hon tände en cigg och jag frågade om läget. Hon sa att det var helt toppen och att hon var på after church. “Va, vad är det för nåt?” undrade jag. Hon berättade att det var när man har arbetat på gudstjänsten och sen blir ölsugen. Samtidigt som hon berättade detta drog hon ett riktigt djupt halsbloss på ciggen och sa “Oh va gött!” En krökande och rökande aktivt troende. Kanske hon tvekade på sin tro. Kanske var det bara jag. Har aldrig träffat på några kristna röka och dricka bärs innan.
Har kristna sex i analen? Det har ju inte jag heller i och för sig. Varken i det ena eller andra hölet. Hö hö. Och jag är ateist. Sådant tjosan, så man vill lägga pungen på kubben. Ah, nu vet jag inte. Precis börjat sippa på tredje ölen. Börjar jag bli sköjig? Naej, det här är ju fullständig cirkus!
Röka och kröka. Hej Jesus i vassen! Pöka och kröka. Sexa och spexa!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *