Idioten blev skald eller om det var tvärtom.


Sitter nu på Tullen på andra lång efter en eftermiddag med morsan. Det är fölktomt från pöbel. Sen väller de in. Han eller hon med kompisar i släp, som skock, som höns i fårakläder.
Tänkte att jag skulle va en rimmande skaldtok för varje nytt ställe jag går till.

20140409-183830.jpg
Ta mig härifrån eller låt mig stanna.
Låt mig få träffa en tjej som heter Hanna eller Susanna.
Ta mig på mitt knä, ditt jävla fä!
Ät upp mitt ris, din gamle otäcka fyllegris.

Har nu flyttat över mitt gamle 41 årige arslehöl till Höly Möly. Jag är så jävla diktsugen! Måste skriva av mig!

20140409-183555.jpg
Över stock och gren, mitt i en stad av sten
förlorar jag balans i mitt ena ben.
Ät upp min supé, skit i min hatt
din gamle raggiga fyllekatt.

(yeäh…hode, hode, hode)

Har flyttat över svällhodet till Sejdeln. Tre öl druckna och det känns som hela hodet håller på att bubbla över som knäck. Fan va de sköjar alkisarna i baren. “På sextiotalet bodde jag i Peru och levde bara på bärs och wienerbröd och bärs i två månader”. Finns det ens wienerbröd i Peru? Nej, det är klart det inte gör. Sicken SköjarFrasse! Ändå roligast när gatans budusaste alkis är här. Han är trevlig när man snackar med honom, men när någon säger något för smörigt eller fjantigt svarar han på rekyl: “Håll käften innan jag lappar till dig!!!” Efteråt kommer alltid ett mullrande tomteskratt.

20140409-192446.jpg
Ah, nu känner riksskalden hur det börjar komma till honom. Orden. Det darrar i ögonbrrrrynen. Han ser bilder. Det är en fabel, det är en sköjarfabel!
Sköjarfabel
Sitt inte där och stoja
din satans papegoja!

Nu ska du inte stå där och dra upp gammalt groll
ditt satans lodiga fylletroll!

Hörru, din lortiga skata
försvinn från min gata.
Allt som glimmar är inte guld
det är oftast en obetald skuld.

När hästen ligger på min macka
Är det slut på hoppla och smacka!

//Ska nog ta en sista öl på Kellys innan jag åker hem. Eller så tar jag en sista öl på Kellys och sen går jag samma väg tillbaka. Börjar om min ölrunda, fast motsols innan jag hamnar på järntorget och åker hem. Eller så låter jag bli och åker hem på stört. Gör inbrott i en djuraffär och snor med mig en vandrande pinne eller en varulv. För de finns väl? De vandrande varulvarna och de pälsklädda pinnarna. Nej, nu tappade jag plötslig tro på både mänsklighet och samhället. Leve fabeln!
När jag blir stor ska jag bli brunbjörn och heta Rolf
och spela golf.
Äta bruna bönor på en äng
och släppa mig i din säng.

Ah, det spelar väl ingen roll.
Hejsan!


3 responses to “Idioten blev skald eller om det var tvärtom.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *