Att åka tåg.


Platsbiljetter på tåg. Mooaahaha!
Den svenska ordningen står i plötslig brand. På högkant. Fullbordad kaos.
“Är det min plats?”
“Nej,det är min plats!”
“Jaha, då sätter jag mig här.”
“Du sitter på min plats!!!”
Mooaahaha!

Jag åker alltså tåg. Till Malmö. Tittar ut över gröna åkrar. På vitsippetäckta diken. På yra pöskhöns som kliver av och på tåget. Jag förflyttar mig. Från Göteborg. Det känns bra på något vis.
En snubbe klev in i tågkupén med en hamburgare innan. Oset var ofattbart. De som satt på sätet bredvid berättade att hamburgare var det godaste de visste. Själv äter jag som bekant ganska mycket hamburgare.
Kvinnan som satt bredvid mig, men som har klivit av nu satt och läste apostelboken. För det finns väl en sådan? När hon plockade fram den trodde jag att hon plockade fram en ipad. Tydligen hade hon fäst boken väldigt omsorgsfullt i ett ipadfodral. Det såg mycket seriöst ut. Kanske hon inte ville nöta på bokens kanter.
Först tänkte jag fråga henne om hon var kristen eller präst. Sen såg jag samtalsutvecklingen framför mig och att hon säkert skulle göra allt för att frälsa mig. Kände noll behov av detta.
Sen tänkte jag informera henne om att påsken inte alls handlar om Jesus och massa andra påhitt. Nej, det handlar såklart om påskharar, påskris, påskkycklingar, att måla ägg, äta ägg, klä sig i gult och dricka massa sprit och sen berätta sina innersta hemligheter i berusat tillstånd, för att slutligen ångra sig och bryta ihop.
Berättade inte detta för henne heller. Tänkte att risken då skulle vara total att hon skulle försöka omvända mig.

Nu har vi stått på Helsingborg station i en kvart. Tydligen är det något fel på dörrarna. De har gått i lås och går inte att öppna. När de väl är öppna kommer de inte gå att stänga. Det fattar väl vilken tjomme som helst.
Äventyret fortsätter…

20140417-122018.jpg


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *