Kids och påsklov.

Tillbaka hemma i Götet efter en helg i Malmö. Tillbaka på jobbet som personlig assistent istället för stor skådis. Smått mörbultad i hodet.
Verkar som det har varit typ 25 grader ute idag. Jag har sett massa människor från balkongen på jobbet gå runt i shorts.

Stannade till och tog två snabba bärs med syrran och Kirre på hemvägen. Mest för att säga tjena och hej.
Märkte redan på spårvagnen in till stan att det var fullt med kids överallt. På krogen där jag träffade syrran och Kirre var inte en människa över tjugo år. Gick in på Mc donalds efteråt. Där var inte en människa över sexton år. De gapade och skrek och fnittrade och tjoade. Mina redan trötta öron började blöda. Öronvaxet smällte. Ute på gatan sprang kidsen också omkring och vrålade. Det var inte hotfullt på något vis. Bara väldigt högljutt. Ett gäng småtjejer i armkrok vinglade fram längs gatan och vrålade ut låten “We are the world” i en oorganiserad fyllekör.
Ska inte ungjävlarna till skolan imorn? Och varför är de fulla mitt i veckan? Det slog mig att de kanske hade påsklov. För det finns väl. Anledningen att jag undrar är för att jag hade glömt bort att det finns något som heter påsklov. Kan inte minnas ett enda påsklov eller vad jag har gjort på dem. Kanske bara hittat på jävelskap så som att elda upp en halv skog eller krossat fönsterrutor…
Minns däremot februariloven. När de flesta åkte iväg på sina dyra slalomresor. Och vi andra som var kvar i stan och i den fjantiga backen åkandes pulka eller miniskidor. Den som hade en snowracer var alltid lite mer kung än de andra i backen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *