Evas Paley

Sitter på Evas Paley på Avenyn och dricker en kaffe. Känner mig genuint uttråkad idag. För en stund sen var jag lite förbannad. I ren protest satte jag mig på den skuggiga sidan. Vilken manifestation!
Vet inte riktigt vad jag var förbannad på. Kanske min feta mage och tröjorna som stramar runt den. Eller solen som fick mig att svettas i fejset och på ryggen. På alla glada jävlar som satt och trängdes på uteserveringar i solen med en öl i handen eller att jag inte sköjat till det i sänghalmen på ett år nu. Borde kategoriseras som mental ohälsa.

Det sitter en jättegammal tant här på uteservering med kaffefläckar på hela tröjan. Hon verkar helt oberörd av allt stoj och bröt runt omkring henne. Hon läser en Paul Auster-bok och röker cigaretter. Bokens sidor är fyllda med klädnypor som verkar fungera som bokmärken. Kanske hon hänger upp boken på ett klädstreck när hon kommer hem. Där kan du hänga och skämmas Paul.
Och från krogen på andra sidan gatan hörs ett gäng kvinnoröster ge sig på att försöka sjunga eller härma barnkörerna i “Turistens klagan”.
Själv måste jag nog promenera hem nu innan det växer ut horn i hodet på mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *