Att köpa mat. Att laga mat. Att äta mat.

Ungkarlsodören från min lya har sakteligen börjat bytas ut. Nu vet jag i och för sig inte om det har luktat unken karl här innan. Eller om jag är en ungkarl längre. Tänkte mest på doften av gamla strumpor, rök och gammal disk.
Hur som helst, jag har börjat laga mat oftare. Idag har jag trippelhandlat. Detta vill säga att jag har köpt ingredienser för två olika middagar, plus mat till jobbet.
Efter att jag och syrran hade demonstrerat tog vi tre öl. Direkt efter gick jag och handlade, vilket komplicerade saken lite grann med ett småluddigt hode. Risken att man kommer hem med tre purjolökar och en påse klädnypor är stor, eftersom jag är ganska förvirrad från början. Lyckades ändock fullfölja uppdraget i mataffären någorlunda, förutom att det slank med 4,5 liter läsk i korgen (och en moderat på extrapris som jag skickade ner i sopnedkastet ögonen böj efter han ploppade upp ur matkassen).
Ikväll har jag alltså lagat mat igen. Det doftar just nu som på en lyxkrog i ett trailertrashområde.
Det enda lite trista är ju att man genast vill bjuda någon på maten, till exempel en donna som kunde varit ens tjej, istället för att klafsa i sig den ljuvliga geggan framför alla idioter som uppenbarar sig i dumburken, så man nästan tappar matlusten lite grann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *