En anekdot om ett krogslagsmål.

Sitter på Solrosens uteservering och dricker kaffe. Regnet smattrar fint och behagligt mot markiserna. Hickar upp sötsura curryburpar hela tiden. Var på Tai Shanghai och käkade friterade räkor. Ingen höjdare denna gång. Väldigt lite räka. Väldigt mycket fritering och så en gloröv till hagga som störde min matro. Varje gång jag tittade upp från tallriken satt hon där blängde på mig som en trött Belgian blue. Vet inte på vilket sätt jag kunde vara så intressant. Kanske jag påminde om strimlad biff eller ett krökt bambuskott.

En gång när jag var här på solrosen, för säkert över tio långa år sen, så bevittnade jag ett krogslagsmål.
Det var en gäst som hade fått för mycket i sig. Personalen ledde honom vänligt ut genom dörren när han började bli för stökig. Efter typ fem sekunder flög ytterdörren upp igen. Han var på väg in igen. De fick ut honom åter. Efter lite längre tid denna gång så flög dörren upp ännu en gång. Nu var han ordentligt arg och det blev handgemäng. En brottarmatch på stående fötter skulle man kunna säga. Gästen var styrkt av sin ilska så personalen lyckades inte mota honom. De hamnade tillslut genom en svängdörr och in i köket. Precis som i vilken film som helst med pålagda ljudeffekter hörde man hur kastruller yrde runt och hur porslin krossades. Det brakade och dånade och vrål hördes. Sen blev det tyst några sekunder. Helt plötsligt flög svängdörren upp igen och snubben med personal hängande i skjortkragen kom farande ut i lokalen. De lyckades slutligen släpa iväg honom mot ytterdörren samtidigt som han vrålade ut svordomar i ursinne. De fick upp dörren, slängde ut honom och låste sen snabbt dörren.
Personalen stod hela tiden och tittade ut genom ytterdörrens fönster tills det envetna bankandet och vrålandet till slut avtog. Den arge lommade sig i slalom ner för gatan i riktning mot Järntorget och folk fortsatte att glufsa i sig sina gräsmatta-måltider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *