Oljud och Snabba Cash.

Avjnuter en kaffe. Denna gång på balkongen…
I vänster riktning är det någon som klipper gräset. Till höger accelerar en lastbil på tomgång. En helikopter flaxar runt i skyn. Inne i lägenheten, ovanför mig renoverar de ett badrum. Med gigantiska borrar som hackar bort gammalt kakel.
Det enda som egentligen fattas för att fylla ut ljudbilden till max är ett gäng hundar som skäller, en vrölande alkis och en dagisklass på femtio ungar som skriker, gråter, tjoar och härjar.
Men som jag har sagt innan: Jag älskar världen! Dessutom blåser det i detta gassande sommarväder. Det tycker jag är sköj!

Har tittat klart på Snabba cash-triologin. Fantastiskt bra filmer. På något envetet vis så får man en väldig känsla för karaktärerna trots att de nästan uteslutande gör dåliga saker. Samtidigt är de högst mänskliga eftersom de visar väldigt mycket känslor och öppnar upp sitt inre. Varje gång någon av karaktärerna håller på att dö eller dör så tänker man: Nej, han får inte dö!
Såg de två första filmerna på ett bräde. Med alla intryck så var det så klart helt omöjligt att somna efteråt. När jag väl hade somnat vaknade jag ganska fort. Varje gång jag vaknade hade jag drömt att jag var gangster och att allt gick åt helvete. Jag sprang runt med pickadoller. Förlorade pengar jag hade roffat åt mig genom att skjuta ner någon annan. Satt i fängelse. Kom ut ur fängelse osv. Vaknade svettig som ett svin varje gång.
När jag sen satt på jobbet helt urlakad kunde jag nästan känna en sorg över att inte vara en gangster…
En personlig gangster-assistent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *