Morgonpromenix

20140614-142600.jpg
Klev upp halvtio idag för att morgonrasta Lucas. Ganska trevligt sätt att börja dagen på. Området runt här omkring är som gjort för att promenera med jycke i. Fullt med små skogspartier och gräsmattor överallt. Såg även lite andra grejor runt omkring här som jag inte har sett tidigare.
För något år sedan skrev jag om damen som klipper gräs uppe på kullen som ligger till vänster om min balkong. Numera klipper hon gräset med en grästrimmer. Innan dess klippte hon gräset med häcksax. Innan hon hade införskaffat häcksax klippte hon det med hushållssax. Utvecklingen går framåt…
Vid den lilla plätt som hon ombesörjer står en bänk med utsikt mot Mölndal och Kallebäck. Jag och Lucas kom alltså promenerande upp för kullen. Lucas ville genast utforska hennes territorier. Jag kände mig osäker. Kanske hon låg gömd i en buske. Med en häcksax. Allt medan Lucas skulle dra igång sin morgonhög på hennes greenklippta gräs. När jag började titta närmare på hennes område såg jag något fantastiskt. Stället var helt pimpat. Blomväxter hängde i träden. Hon hade grävt upp gräsmattan på vissa ställen och gjort rabatter där hon planterat blommor. Det såg ut som en trädgård. Tänker att det är hennes största dröm. Att äga en trädgård. Kanske man ska ha en supafest där någon gång… eller inte.
Vi promenerade vidare och hamnade på baksidan av mitt hus. Någon tältade där. Har sett det där tältet förut. Förstod plötsligt att det nog är tiggaren som sitter utanför Willys som sover i det där tältet.
Det är väl bara en tidsfråga innan någon granne klagar och snuten kommer och packar grunkorna.

Nu ska jag och Herr Lucas ge oss ut på en långpromenad. Sen ska vi gå och hälsa på morsan. När hon väl har träffat denna lurviga och charmiga grunka på fyra ben kommer det bara vara en tidsfråga innan hon skaffar en egen jycke.
Det kan vara lite av planen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *