Semester och Pustervik.

Jöbbar helg. Sista jobbhelgen innan semestern. Längtar helt enormt efter semestern. Trots att jag inte har en aning vad jag ska ta mig för. Vet att jag kommer käka en räkmacka på på Jungans. Med eller utan morsan. Troligtvis kommer en del öl att drickas också. På köttbullekällarn, tullen och pustervik. Sen vet jag inget mer. Semestern börjar om knappt två veckor. Kanske något skitsköj trillar rakt ner på agendan.

Läste lite om gamla Pustervik. Tydligen hette det Pustervikskällaren på 30-talet, men kallades även i folktrut för Röva (detta visste jag faktiskt innan jag läste detta) och låg mitt emot Feskekörka. Det jobbade en krögardotter där vid namn Lalla. Hon ansågs vara väldigt vacker. Tack vare för mycket god mat och ett för stillasittande kneg blev hon ganska tjöcker med tiden. Därav började man kalla henne för Röva.
Känns inte helt snällt. Det sägs även att den stora dörrvakten kallades för Hemmorröjden.
Kanske ska komma ihåg det smeknamnet om jag skulle bli utslängd av någon vakt på Pustervik i framtiden. Har ju förstås inte detta som målsättning…
Av mig har de ju istället fått alla möjliga sorters smeknamn från fablernas värld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *