Drömpsykologen.

Min brukare tittar alltid på TV4 morgonprogram. Idag var det en drömpsykolog som satt där i soffan som såg oförskämt nöjd ut.
Vet inte riktigt vad jag ska tro om det här med att tyda drömmar…
Visst, om du drömmer mardrömmar ofta så kanske det beror på att det händer jobbiga saker i din vardag. Om din donna har lämnat dig för någon annan så kanske du drömmer om henne på natten (eller om hans jättedolme på dagen). Att drömmen reflekterar dagen som gått, det kan jag också gå med på.
Sen hade han lite mer djupgående analyser. Typ om du drömmer att du faller från en höjd så famlar du runt och tappar mark i verkliga livet. Här kan jag tycka att det känns lite flummigt och osäkert. Kan det inte bara betyda att man äter för mycket gurka?
Vad betydde egentligen den där drömmen som jag drömde för några år sen, då jag knullade en tjej bakifrån mot ett stängsel ovanför en sandstrand, inför allt folk på stranden som publik medan hon vrålade “KNULLA MIG!!!” och jag samtidigt klämde henne på brösten?
Kanske jag är en porrgubbe som borde spärras in eller kanske jag borde bränna upp brättet på min tyrolerhatt?

Samtal hos drömpsykologen:

“Hörru, jag drömde att jag satte eld på en snuvig get. Jag var ledsen i drömmen, men den brann så fint. Så jag lät den brinna. Vad betyder det?”
“Det kan betyda att du har långan väg att gå innan du blir trött i benen. Det kan också betyda att du är överkänslig för positiva människor.”
“Jaha, men gud så spännande! Sen drömde jag även en annan konstig dröm. Nämligen att jag satt fasthakad högst upp i en lyktstolpe, fasthakad i kalsongerna på Frölunda torg. Varje gång jag hostade så knakade det oroligt i kalsongernas resår. Folk applåderade och kastade mig medecinbollar, ölburkar och snus i mitt huve. Vad kan det betyda?”
“Är du flygrädd?”
“Ja, men mer rädd för att bli upphängd i kalsongerna i en lyktstolpe. Speciellt om kalsongerna har tveksam resår.”
“Jag förstår. Känner du ofta att marken försvinner under fötterna i vaket tillstånd?”
“Nej, bara när jag klättrar i lyktstolpar.”
“Då kan det betyda att du hade för slappa kalsonger när du var barn eller att dina stortår är både långa och väldigt håriga. Det kan också betyda att du har en fetisch för medecinbollar eller tror att Spice Girls är en porrblaska eller en tésort.
“Ah men boy, du satte ju hodet på spiken! Vad tycker jag ska ta mej te?”
“Ta tag i ditt liv istället för dina drömmar. Så slipper du kanske drömma så mycket konstigt junk.”
“Visst sörru, och du kan ju ta och söka jobb som sopgubbe istället för att lura av folk sina surt förvärvade slantar. Ajöken!!”

Det hela urartade lite kanske jag ber om ursäkt, men ni förstår säkert poängen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *