Baddag med bror och brorsdöttrarna.

20140712-181803-65883265.jpg
Farbror Johan och den lille. Redo för bad nr.2. Med tanke på majen kan man ju undra vem som är den riktige sköjaren egentligen…

Var ute och badade i havet med broshan och hans två döttrar igår. En 6-åring och en 10-åring. Roligt att träffa brosh också eftersom vi ses så sällan numera.

Broshan diggade uppe från bergsklipporna och jag plaskade och lekte monster med kidsen. Upplyftande. Både att bada och sköja med kids. Hade inte badat innan i år. Man vaknar liksom till. Upp ur dvalan.
Sköjade med minstingen att vattnet blev varmare om man kissade i det. Detta gäller kanske om man kissar i en pool. Inte i havet. Därför kändes skämtet lindrigare.
Sen gick vi och fiskade krabbor. Det hettade till lite mellan syskonen på ett storasyskon och lillasyskon-vis. Speciellt när lillasystern första fångade krabba landade i storasysterns hink av misstag. Grät utbröt. Johan fick stävja situationen och storasystern var snäll och visade var det fanns mer krabbor.
När den lille och jag skulle bada en andra gång stegade hon ner för klipporna i förväg som en väldigt liten, men luttrad chef. När hon tyckte jag var för långsam, eftersom jag inte hade lust att halka på klipporna och bryta nacke och rygg, stannade hon och vände sig om. När hon hade stått och tittat på mitt kämpande en stund befallde hon högt:
“Kom nu kissfarbrorn så går vi och badar!!”
Kände hur halva stranden vände sig om och tittade på mig. Om inte koncentrationen varit så stor för att tassa ner för klipporna kunde det ha hänt att jag blivit högröd i ansiktet.

Efteråt när vi gick till bilen påpekade den lille till sin pappa:
“Pappa, Johan kissade i vattnet.”
“Nej, det gjorde jag inte. Jag skojade bara lite.
“Vaaa?”, svarade den lille och visade upp en väldigt besviken min.

I bilen fortsatte hon prata om detta. Till slut bröt broshan, fadern in.
“Min bror är en riktig sköjare. Det har han alltid vart. Han sköjar jämt och ständigt. Det har han alltid gjort. Han sköjade med dig Selma.”
En alldeles uppriktig observation…
Jag vet inte om hon nöjde sig med det svaret, men när det blev snack om glass efter att sköjaren skulle bli avsläppt, mynnade samtalsämnet ut som kiss i vatten.

One thought on “Baddag med bror och brorsdöttrarna.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *