Det var ju tråkigt…


20140807-142142-51702466.jpg
Skulle haft på mig den här tröjan när jag och Maja var ute i Tisdagskväll och ölsköjade. Blev nämligen väldigt full. Helt oskyldigt förstås.
Några öl på Kino och Höly Möly. Sen kunde vi ju alltid avrunda med några bärs på Tullen. Vilket vi också gjorde. Klart vi ska ha en gammeldansk till bärsen! Den satt fint den där danske sköjaren. Plötsligt började det rumla loss i magen. Kö in på dass. Var tvungen att vända komma ut från krogen. Ut i det fria. Runt hörnet av krogen, sen skulle det vara lugnt. Hann precis ut på trappan. Inte runt hörnet som planerat. Så kom då kaskaden. I en båge. Från översta trappsteget. “Ojdå”, sa jag. “För helvete!”, sa Maja. Tog sen en liten promenad i skamartade cirklar. Vinkade åt bartendern och ropade ut en ursäkt när han kom ut med hinkar fyllda med vatten för att spola bort mitt rummel.
“Du är skyldig mig en pizza!”, vrålade han på skoj tillbaka som svar på min ursäkt. Jag vinkade tillbaka så käckt jag kunde…

Det finns nämligen en story om mig, en pizza och den där bartendern, som utspelade sig för några år sen:
Jag hade varit på krogen. Kellys tror jag. Som avslutning på krogbesöket hade jag köpt med mig en pizza hem. När jag gick förbi Tullen på väg hem tänkte jag att jag ändock kunde ta EN SISTA öl. Sagt och gjort. Jag beställde en öl och frågade om de kunde lägga min pizza i kylskåpet så länge. Det gick utmärkt. Dock inte för länge, sa han. Han var nämligen hungrig. Sköjig snubbe…
Antar att det blev fler öl den där kvällen. De stängde och jag gick hem. Först dagen efter kom jag på att jag hade glömt min pizza i deras kyl. Två dagar senare gick jag dit och beställde en öl. På halvt sköjeri sa jag att jag var där för att hämta min pizza. Detta fann han väldigt roligt. Han sa att han hade ätit upp min pizza, så klart. Varje gång, ett halvår framåt, tittade han över bardisken och ner på mina händer medan han frågade “Har du ingen pizza med dig idag eller?”. Han passade gärna på att berätta för de övriga stammisarna i baren “att det här är snubben med pizzan!”

Nåväl, var ju inte ute efter att bli sådär pangtjosan i hodet i tisdags. Fick ta en taxi hem. Låste cykeln vid järntorget, vilket tog en kvart på grund av att låset krånglade (och lite tveksam motorik).

Dagen efter när jag vaknade borde jag också haft den där tröjan på mig. Jag klev upp och letade efter tygpåsen. Den låg vårdslöst slängd på hallgolvet. Jag plockade fram iPaden för att skriva ett blogginlägg. Till en stor och trist förvåning såg jag att glaset på iPaden var helt krossat. Det var lite svårt att förstå. Mindes sen att jag hade tappat tygpåsen hårt i golvet och bara mumlat “Äh, föck!!!”, och sen gått och lagt mig
Den funkar. Jag skrivet detta inlägg på den nu. Den ser väldigt ledsen ut. Det blir en lite fattigare semesterkassa nu.
Så kan det gå när man har otur när man tänker…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *