Vickis och fiskgryta.


Ska käka fiskgryta hos syrran om en stund. Tror det kan vara bra för mig, eftersom jag knappt aldrig äter fisk. Det är bra att äta fisk. Det säger de på Tv och i radio och i tidningar och på world wide web. Därför tror jag på det.
Nu är det ju inte därför att jag ska käka fisk hos syrran. Hon är ju ingen matstation. Nej, jag ska äta hemma hos syrran för att det är trevligt. Det förstår ni väl?
Nu sitter jag på Vickis innan middagen och dricker en öl och äter pizzasallad. Jag frågade:
-Kan man ta lite sallad till ölen. Det är så gött till ölen.
Han tittade lite märkligt på mig och sa ja.
Andra knaprar nötter till ölen. Riktiga nötter… Jag tror aldrig jag har kommit på mig själv med att beställa nötter till en öl. Däremot har jag precis beställt sallad till ölen.
Det sitter en snubbe i baren. Han pratar i telefon. Jag tror aldrig jag har hört någon prata så högt i telefon innan. Tänker mig honom på ett bibliotek eller på en begravning. Fölk skulle bajsa i böxan i ren panik. Nu har han lagt på. Det var ju skönt. Nu pratar han i telefon igen. Det var ju tråkigt.
Vid ett bord sitter en mamma och son och väntar på sin hämtpizza. Sonen är kanske tio år och har högläsning för mamman. Han läser kungahistoria knackigt och högt:
-Kung Anton är den ända kung i Sveriges kungahistoria som… Nej kung Adolf heter han visst…
Snubben i baren fortsätter prata högt som en dåre. På något språk jag inte förstår. Tro det eller ej, men nu sitter han plötsligt och gråter. Det hela blev väldigt deppigt…men nu skrattar han igen. Och nu måste jag gå.
Man kan ju inte komma för sent när syrran bjuder på fina fisken i grytan. Då kanske man hamnar i grytan…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *