Kids, tjyvar och en påse bilar.


Det är grått och det regnar och jag jobbar helg. Igår när jag åkte hem från jobbet var hela stan som en fritidsgård med fulla kids överallt. På bussen från brunnsparken stod en kille och spelade pajas för sina kamrater. Om och om stod han och vrålade längst bak i bussen:
-Herr bussförare! Jag är en riktig man!
Detta fann alla väldigt roligt och skrattade högt. Alla utom den enda riktiga mannen i bussen (åtminstone till åldern), som var jag, som inte förstod det roliga.

När jag kom hem satt det lappar uppsatta i trapphuset. Tydligen hade det varit lägenhetsinbrott i grannhuset. Någon hade klättrat in via taket och brutit upp ett vindsfönster och på det sättet tagit sig in i en lägenhet. Nu uppmanades alla att låsa sina dörrar och inte öppna för okända typer.
Jag stängde genast min balkongdörr när jag kom hem. Den står alltid öppen med en liten springa för att få luftcirkulation. Man sover bättre då. Det läste jag i en Damernas värld när jag var tolv år. Läste den gjorde jag för att jag trodde att det var en herrtidning, men insåg fort att det var en damtidning. Näe nu sköja jag allt till det.
Jag stängde alltså dörren över natten för första gången sen jag flyttade in i lyan. Var inte så sugen på att några skumma typer skulle klättra in balkongvägen och binda fast mig uppe på lofta.
Sov dock bra utan cirkulation luften. Drömde att jag var en nöjd pajas som sniffade T-röd.

I morse när jag satt vid korsvägen och väntade på spårvagnen såg jag en tjej som såg alldeles trött och ledsen ut. Hon försvann. Sen kom hon tillbaka med en stor påse bilar i handen och såg alldeles salig ut.
Ibland verkar det som lyckan är lätt att finna. Kanske jag bara söker på fel ställen…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *