Gräv upp, gräv ner er.

IMG_0399.JPG

Sitter på Kineserian China Palace i Brunnsparken och dricker en öl efter jobbet.
De har gjort om stället. Piffat till det…
-Du ska alltså bara dricka öl? frågar han mig.
-Ja, det här är väl en Kineseria och på såna dricker man väl öl, om man inte äter?
Det sa jag inte. Men jag tänkte det. Jag lugnade honom med att jag skulle köpa hem mat också.
De vill nog ha bort sådana här öldrickande typer som mig. De gör sig dåliga i uppiffningen.
Hela stan är i en piffa upp-fas just nu. Gamla ställen som fanns när jag flyttade hit för 16 år sen släcker ner ett efter ett och nya putsade, själlösa ställen slår upp portarna. Parker och gator och stråk grävs upp. Hela jävla stan är en byggarbetsplats. Som om Göteborg inte trivs med att vara Göteborg och vill vara något annat. Som om Göteborg själv aldrig har bett om att bli helt uppgrävd och förnyad, men blir det ändå. Mot sin vilja eller som en stad som plötsligt inte duger till.
Faktum är att det är ett jävla storhetsvansinne. Vad är det tänkt att den här staden skall bli? Jag är förbaskat trött på denna byggarbetsplats till stad och att behöva gå på andra sidan gatan, för den sida jag hade tänkt att gå på är uppgrävd…

Att gamla ställen försvinner ett efter ett känns väl bara sorgligt och det svider lite i hjärtat. Det sker i periodvis. Idag är det väldigt få av de ställen som fanns när jag flyttade hit som finns kvar nu.
Det är tidens tempo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *