Halloween-utstyrsel.

Blev helt slut. Sönderpajjad i mina moccasiner. Har varit runt i kommersens satansavlopp och letat utstyrsel. Skall på halloweenkalas hos broshan imorn. Hans ena kiddo fyller tio år. Tänkte ha klätt ut mig till Haddock.
För detta behövde jag en blå polo, en kaptensmössa och ett ankare att dunka på tröjan. Skägget, temperamentet och den slående likheten har jag ju så att säga gratis.
En blå polo var helt jävla omöjlig att få tag i. Ny, som second hand. Det är tydligen bestämt innanför kommersens portar att det inte är mode för tillfället. Det fanns nämligen inte en enda polo i en enda affär. Jävla dumheter. Polo är väl ett klassiskt plagg?
Kaptensmössan skulle jag köpa på Buttericks. Där var det 50 meter kö utanför. Inklusive dörrvakt. Tillåt mig småle med stjärtöppningen. På KnappCarlsson hade de bara vita ankare. Visst skulle jag kunnat kompromissa. Tyvärr skulle jag i slutändan efter att lagt ut 400-500 kr inte ens gissningsvis påminna om Haddock. Sicket sköjeri.
Andra förslag som har varit uppe på tapeten var att klä ut sig till alkoholist. Själva utklädnaden var inte direkt avancerad. Den skulle endast bestå av en rödmålad snok och en nervös stressad blick och en ragglig gång. En annan idé var att klä ut sig till döden i Sjunde inseglet. Gå runt och fäkta med lien i högsta hugg och säga: “Jag har länge gått vid din sida nu.” Känns som barnen skulle börja gråta så fort man harklar sig.
Den enda idé som jag har kvar nu är att komma klädd i min randiga pyjamas och morgontofflor (på 70-talet var det ju vanligt med pyjamaspartyn!). Har även en glittrig tomteluva som får funktionera som nattmössa. Om någon frågar mig vad jag skall föreställa så blir svaret: Nattsuddare. Eventuellt en väldigt morgontrött och psyksjuk människa. Tror faktiskt det får bli så. Kanske jag kan hoppa över ordet psyksjuk och ersätta ordet med milt sinnessjuk.
Det hela kommer självklart bli en succé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *