En arg tomte!

IMG_0407.JPG

Julen närmar sig med klafsiga elefantkliv. Vem vill ha den här arga tomten nertrillande i sin skorsten? Hängandes gamla tomma, svettiga raggstrumpor på spiselkransen. Efter ett sånt besök tror man inte på tomten mer.

Julmusten står redan uppställd pallvis i mataffärerna. Julbelysningen sitter på plats i Nordstans köpcenter. Den stora granen i Köpcentrets mitt får dock inte vara med och glänsa längre nu för tiden. Under och i den där granen hittades det på alla möjliga dumheter. Andra sorts klappar så att säga. Superi och sköjeri under granen. Tror droppen var det år, om det nu är sant, när ett par idkade barrigt knulleri under de hängande grenarna så hela granen vajade.

Julkommersen är iallafall igång för fullt. Lite tidigt om ni frågar den arga tomten. När väl julen sen kommer är det ju väldigt trevligt. Förutom att umgås (förutsatt att man har någon att umgås med) handlar det hela väldigt mycket om att proppa munnen full med salt mat. Att spjälka med sprit och sen proppa i sig ännu mera mat. Ända till att man är totalt matberusad.
I tre dagar i rad är ordet lagom som bortblåst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *