Badkarsseanser.

Har precis badat. I badkaret alltså. Tror det var två år sen sist. Blev alldeles sönderkokt. Som en överkokt potatis. Drack en folköl för att kyla ner mig. Låg och tänkte på hur mycket vatten som ryms i ett badkar och hur mycket ett badkar fyllt med vatten väger. Trist om golvjävlet brakar och man hamnar hos grannen under. Verkar förvisso inte vara en överdrivet vanlig incident eftersom man aldrig har hört talas om det.
Kan någon gissa hur uttråkad jag är denna lördagskväll eftersom jag sitter och skriver om badkarsvikt?
Hela hodet får svårartad gikt.
Där fick ni erat ett lördagsrim också, era struvor!

När jag hade flyttat till min första lägenheter hade jag badkarsseanser som varade i timmar. Jag släpade in ett mindre bord i badrummet som jag ställde bredvid badkaret. På bordet placerade jag hemtelefonen (då fanns det bara hemtelefon), ett sexpack, cigg och askfat och tidningar och böcker. Sen låg jag där och läste och rökte och drack öl tills huden var skrumpnare än en trött apelsin. Jobbigast var det när man tappade boken i badkaret. Då var det slutläst.
Om det ringde svarade jag:
-Ja det var Johan! Oftast som nu, var det säkert morsan som ringde.
-Vad det ekar konstigt! Vad gör du?
-Nej, jag ligger i badet och läser om de senaste lustmorden i Fistorp.
Kanske jag avslutade seansen med en runk. Svårt att säga, eftersom jag inte minns just den biten av badkarsseansen. Kanske vattnet var för kallt så jag lät bli.

Nu sitter jag i köket och har en folkölseans. Det var INTE två år sedan jag hade det sist. Tänker att jag kanske skulle flytta in i badkaret istället. Pressa ner en madrass i badkaret. Ta med mig en kudde och filt och dricka upp resten av ölen där inne. Kanske käka kvällsmaten där inne också och tända en fet jävla cigarr efteråt tills hela jävla badrummet bolmar igen.
Omväxling förnöjer säger de ju. De som vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *