Tyskalektioner.


Fortsätter att jobba på att bli tysk. Tysk blir man inte över en host eller rossling.
Ein mann trinkt wasser
Eine frau isst brot
Ich trinke absoluten ickevodka osv…
Det är mycket med grammatiken. Vissa lektioner tar jag om och om igen för att grammatiken skall sätta sig.
Nu vid det här laget är jag kanske 0.2% tysk.

Anledningen till att jag tänkte att jag kunde börja lära mig tyska, förutom de två terminerna i sjuan, är att jag gillar Berlin och att jag är väldigt intresserad av forna Öst/västtysklands historia och den före detta “antifascistiska skyddsvallen” – die mauer. Fascinerande och skrämmande historia på en och samma gång.

…så kanske jag kan åka till Berlin en dag i tyrolerhatt och diskutera apfelstrudel med nån trevlig mustaschprydd tysk.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *