Stjärnfall, promenad och några öl.

Såg vad som måste ha varit en stjärna falla innan. I perfekt skymningsljus och på väldigt nära håll.
Som en materialistisk tok passade jag genast på att önska mig massa meningslösa grunkor. En plastcykel i 18 karat guld, en box med 200 peruanska tandpetare, en låst låda med massa tveksamhet och en kavaj gjord av svinborst.

Har varit helt fantastiskt väder idag. Årets första vårdag. Lyckades till och med komma ut innan solen gick ner. Gick en promenad , bara på vägar där den låga solen hittade fram. Vilket inte var på så många vägar. Såna där höga betonglådor som löst fölk bor i skymde solen. Hamnade till slut på en bänk i Johannebergs enda park. Där satt jag som en skäggig vårpöjk och avnjöt en cigg i solen.

Promenerade igår. Efter ett jättemeal på 7:ans gatukök. Fantastiskt att promenera. Verkar glömma bort det hur skönt det är. Och komma på det när jag promenerar för att glömma bort det igen. Att dricka kaffe och öl, det glömmer jag däremot inte bort att göra.
Favoritstråket att promenera är upp för Övre Husargatan, runda vid Linnéplatsen och gå Linnégatan ner. När man kommit ner till Järntorget kan man vända och gå Linnégatan upp igen , fast på motsatt sida…eller så kan man “råka” kliva in på Andra lång och tänka “här kan jag också promenera, fast här kan jag ju också ta en bärs”. Det gjorde jag alltså igår. Tog en bärs alltså. Sen tog jag några öl till, innan jag tog spårvagnen hem. Nej, man kan ju inte promenera hela tiden. Då kan man ju hamna i Karlskrona eller Gdynia.
Gick förresten in på 7-11 när jag skulle byta till buss vid Grönsakstorget. Tänkte jag kunde köpa med en folköl hem. Då hade sköjarna slutat sälja styck-öl. Säljs bara i sexpack. Jag frågade henne vad det skulle vara bra för. Hon hade inget bra svar, utan sa bara att det var någon som hade bestämt att det var förbjudet. Undrar fortfarande vem det kan vara som tycker det är mycket bättre att man ballar i sig ett sexpack innan man somnar snarkande på mage på loftet.
Kanske är det Kungen som bestämt det. Eller så kan det vara Sverigedemokraterna eller Ola Ullsten…

-Nej, vet ni vad?
-Nej?
-Nej, inte jag heller…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *