En klase öl och lax i ugn.

Har gjort lax i ugn. För första gången i mitt liv. Det har varit väldigt köttigt på sista tiden. Kött och bröd. I olika former.
Något jag inte förstår bara är hur en laxfilé kan ha massa ben. Då är det väl ingen filé? Oh, denna huvubry!!! Kände att jag blev mycket smartare av allt Omega-smörj som for upp i hodet på mig.
Till hade jag potatis. Överkokt potatis.
Försöker även sluta dricka Cola. Går sådär eftersom jag lik förbannat köpte cola idag. Tänkte rikta in mig på bubbelvatten istället. Moget och tufft.
-Ska du ha bubbelvatten?
-Ja för fan!

Så fick jag då mina öl igår efter jobbhelgens slut. Efter tre öl var allt tjosan. Quizade med Ed. Hittade plats bredvid två ungdomar och bildade ett lag med dem. Det gick bra för oss. Jag påpekade för ungdomarna att det var bra att de var ungdomar och vi var gubbar. Det blir en bra bredd på kunskapen på det viset. Ett uttalande som jag ganska snart fick äta upp ihop med Ed:s hatt. Ungdomarna kunde lika mycket om äldre musik och film som oss och lika lite om ny och modern musik som vi gjorde.
Med 31 av 40 rätt såg vi ett presentkort med massa goda öl komma seglande mot oss. Tyvärr seglade det vidare till något annat bord med mer vetgiriga fåntrattar. Orättvisan känner inga gränser.
Sen blev det en bärs till på Höly möly innan Ed vek av hemåt. Johan traskade in på brygghuset själv för en helt nödvändig sista öl.
-Hur var det här då? undrade vakterna.
Jag berättade som det var. Att jag hade jobbat helg och dessutom skrapat fram en miljon på en triss i Tv4:as morgonsoffa. Jag kunde bjuda dem på en Vodka Redbull utan vodka om de ville. Det ville de inte det. De bad mig bara att ta det lugnt därinne och släppte in mig. Som om jag var en sjöbuse.
-Annars måste vi hämta dig, sa dem.
-Gratis skjuts ut, tyckte jag. Vi kan ju alltid slåss, lade jag till.
De sa att de skulle vinna ändå. Jag nickade och höll med.

Nattens sms till regissören i Malmö får avsluta detta inlägg:

“Häng mig i sjön! Vad tråkad jag är på papiljotter och varm korv, öhööööö!”

Gjorde en helt riktig bedömning inom att åka hem efter den där sista nödvändiga ölen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *