Våren, den gamle sköjarn!

Våren verkar vara här. På allvar. Tre soliga dagar på raken. Sen vänder det tillbaka plötsligt och så sitter man där med istappar hängande ur snoken.
Naturligtvis jobbar jag helg när solen skall skina hela helgen.

Och apropå sol, jag och syrran tog en årets första öl på uteservering i onsdags. I fören på båten La Sombrita. Fantastiskt, det där med sol och öl. Vilket andra också verkade tycka. Jag och syrran var de första gästerna. Efter tio minuter va förens sittplatser fyllda. Ytterligare folk försökte ändå få plats. En snubbe med en enorm sportbag, som han bar som ryggsäck höll på att riva ner hälften av glasen när han smidigt arbetade sig förbi borden.
Sen är det något märkligt med klientelet på den där skutan. Det är helt enkelt väldigt mycket kvinnor i 40-50 årsåldern som hittar dit. Ingen könstigt med det. Det är bara det att väldigt många klär sig i kläder som funkar bättre på tjugoåringar än på 40-åringar. En kännbar touch av white trash-varning.
När vi gick fram till baren för att pröjsa notan strölyssnade vi på ett par som satt och drack öl bakom oss. Kvinnan var riktigt packad och satt och fräste ur sig trevlighet efter trevlighet. Killen verkade nykter och satt tyst och skämdes.
“Du är så jävla ful, och ändå så gör det inte ont?!”
Fyllenivån kändes ganska rågad för att vara klockan fem på eftermiddagen. Deras kväll kan ju inte ha slutat bra på något vis.

Känner mig risig idag. I kappsäcken och ryggen är öm. En viss trötthet breder ut sig i hode och i armar och lemmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *