Die Gothenburg-mauer.

Drömde i morse att jag skulle ta en öl med min bror.
Vi hade smitit från något släktkalas som var trist. Brorsan skulle prompt till Kings Head på Andra lång. Statsplaneringen stämde inte riktigt överens med verkligheten. Runt hela Järntorget var en enormt hög statsmur placerad. Brorsan var för övrigt redan försvunnen.

För att komma över till andra sidan muren var man tvungen att klättra upp för en 90 meter hög och ranglig stege, som vaktades av en murvaktare.
-Jag är höjdrädd, men ölsugen, sa jag till vakten.
-Jaha, det var ju tråkigt, svarade han.
Sen tog han tag i min krage och skickade upp mig på stegen med en fösande hand under min röv.
Jag började klättra. Stel och darrig och omgiven av stigande svindel. När jag kommit upp till murens kant såg jag att det inte fanns någon stege på andra sidan för att komma ner. Andra långgatan verkade inte heller finnas med i drömmens statsplanering. Lurad och fast. På murens kant…

Plötsligt började stegen vaja och ge vika åt sidan. Paniken var fullbordad. Jag vaknade innan katastrofen var faktum. Som man oftast gör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *