Kameraförsäljaren.


Jag har pengar på kontot igen.
Har precis sålt min kamera. “Jag har en grå jacka och en grå mössa och glasögon” lät jag meddela i ett sms, så människan skulle känna igen mig. Insåg hur färgglatt det lät. “Mig lär du ju känna igen” svarade hon. “Jag har en rutig kappa och Dr.Martins”. Det har du ja…tänkte jag.
Köparen var en liten tanig tjej i knappa 20-års åldern. Hon var blyg och pratade tyst och hade med sin pojkvän som stod och log hela tiden.
Jag bullrade på med min oblyga stämma och försökte vara hygglig salesman. “Och sen har du ju brakinställning här och kameran har ju stort bananupptag…den är väldigt glad på morgonen, det är därför jag säljer den”. Varje gång jag berättade något vände hon sig mot sin pojkvän och viskade något som jag inte hörde. Plötsligt vände hon sig mot mig och sa med kraftig stämma “Jag ska ha den!”
Hon skickade över ett kuvert. När jag stod och räknade pengarna och sen tittade upp hade de redan börjat ta avslägsnande steg. Ett tack kom i bara farten, så var de försvunna och jag var kameralös och några tusen spänn rikare.

Vet inte riktigt vad jag ska göra med pengarna. Det är ett problem… Förutom att köpa hem mat, sixpack och tobacco. Går ju inte på krog för tillfället. Ibland kanske två stora stark på någon sylta innan jag styr mina steg hemåt. Förutom de där där tre bärsen på Tullen på andra lång förra söndagen har jag inte varit på andra lång och rumlat runt på snart två veckor. Har nog inte hänt under de senaste fem åren.
Är sjukt sugen på att bli pissfull, redlös, tokfull, dricka bärs långt in på morgonkvisten tills ballarna trillar loss och hjärncellerna flammar upp. Tyvärr ingen bra idé för tillfället. Vet inte hur det skulle kunna sluta. Dessutom känner jag mig lite trött på svinandet och grisandet.

Har precis druckit en kaffe på Solrosens uteservering. Vinden, den osviklige dök upp. Det blev kallt. Nu har jag flyttat in och dricker en av de där två bärsen…

Åka hem…lägga sig på soffan. Det är ju fredag trots allt. Det finns en spricka i vardagsrumstaket. Sprickan är formad som en stjärna. Såååå fascinerande.

Nej, äggstanning och föck!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *