En promenad och ett kärleksfullt samtal.

Tog en tokpromenad igår. Genom Johanneberg och Chalmers. Förbi Sahlgrenska. Ner till Linnéplatsen. Upp för Sofiagatan och sen hela Vegagatan ner till Andra lång. Målet var att köpa tobak. När jag kom fram var affären stängd.
Jag gick och satte mig på Holy Molys uteservering. Det var nån trubadur där inne som sjöng om Arkansas. Den unga tiggarkvinnan som brukar gå fram och tillbaka på Andra lång kom fram och frågade mig om pengar. Som vanligt hade jag inga på mig. Hon fick några cigaretter istället.
Plötsligt blev det kallt. Jag sänkte ölen och promenerade bort till Dansken. Halvfullt. Mörkt. Jag satte mig vid ett bord för två. Tittade ut på gatan och in i en lägenhet. De lagade mat därinne. En hon och en han.
Det brakade plötsligt in en familj på fem personer på Dansken. Det gick att se väldigt tydligt på deras ansiktsdrag att de var en familj. Dessutom hade alla fem glasögon och samma smått överviktiga kroppsform. En av kvinnorna gick runt barfota inne på krogen. Gick in på dass och gick ut på gatan och rökte barfota. Fräscht.
Drack en bärs till. Sen gick jag hem. Kom hem klockan tio och somnade på soffan.

Knegar idag. Känner mig slaktad. Utmattad. Är nog ingen bra personlig assistent för tillfället. Lättirriterad, disträ, förvirrad. Inte här.

Går förbi ett dagis på väg till jobbet. I förmiddags satt det två ungar i fem-års åldern i gräset och hade ett kärleksfullt samtal med varandra. Det lät så här:

-Jag älskar dig!
-Jag älskar dig!
-Ja, men då älskar jag dig mer!
-Ja, fast då älskar jag dig mest!

Barn verkar ha ett ganska okomplicerat förhållande till de där tre orden. Tyngden i orden har inte satt sig i deras små hjärnor ännu. Blir ändå fint på något vis.
Kan inte minnas att mina föräldrar har sagt det till mig en enda gång under hela min uppväxt. Kanske jag minns fel. Känns förvisso ganska typiskt för min föräldrargeneration.
Syrran och jag brukar bryta in med de orden då och då till varandra. När vi känner oss kärleksfulla, efter en sådär 10-12 öl.
-Brorsan!!! Jag älskar dig!
-Jaaa, jag älskar dig med siss!
Vi kanske vänder en trend som pågått i generation efter generation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *