En dag i genomskärning.

Förmiddag
Sitter på balkongen igen. Tryckt i mig ännu en frukost. Framför nyheter om dränkta flyktingar och kackerlackorna som blir allt vanligare i Sverige. Lät inte som en snygg inledning kanske, men om man öppnar ögonen så märker man ganska snart att världen inte är så, just snygg.

Det är redan snorhett på balkongen. Åtminstone om ni frågar mig. Fällt upp mitt parasoll. Det är trashigt och ser ganska ledset ut.
Har nu fått höra två gånger: “Åh, vad mycket färg du har fått i ansiktet! Har du solat?”
Ja, jag satte på mig ett par speedos och satte en tyrolerhatt på huvudet. Med en flaska sprit lade jag mig på första bästa gräsplätt. Drack upp spriten och sjöng ryska nationalsången och däckade i solen. Sen vaknade jag på natten av en polisbatong som tryckte mig på axeln. Jag gick hem huttrande med huvudet dunkande som ett tjurhjärta. När jag dagen efter tittade mig i spegeln hade jag fått färg…
Nej, jag sitter alltså på min balkong och dricker kaffe i solen. Av detta får man tydligen färg. Det hela kan beskrivas som sjukt spännande. Over and out. Tycker mig ana en nyans av den där tomatsåsen som finns i makrillkonserver, i mitt ansikte alltså.

Funderar på att gå och käka lunch senare. En fiskjävel med såsjävel. Kanske. Kanske inte. På Dubliners på Järntorget. Kanske. Kanske inte.
Eftermiddag
Jag gjorde som jag tänkte. Gick ner och åt en lunch på Dubliners. Eftersom jag inte är en så hungrig människa, rent gastronomiskt, eller rent hungermässigt heller, för tillfället beställde jag en torsk. Tänkte att man tänker bättre med lite fisk i hodet än en köttbit. Tänker jag däremot mer än jag redan gör så får jag väl äta en halv gris så jag domnar bort en stund.
Så här ser en panerad torsk ut (Liknar Maud Olofsson i liggande ställning).

IMG_0506.JPG
Jag drack kaffe efter. Som brukligt är. Ringde till morsan för att säga hej. När hon förstod att jag satt på Järntorget var den första frågan hon ställde i exalterat tillstånd:
-Men sitter du och tittar på de japanska körsbärsträden? Jag såg dem i tidningen!
-Ne,j kära mor! Jag sitter inte och tittar på de japanska körsbärsträden HELA TIDEN, men jag ser dem om jag vrider huvudet åt vänster.
Blev irriterad och ville lägga på. Stackars morsan.

Kväll
Efter detta har jag träffat Emma. Först i Slottskogen. Sen på krog. Drack dubbelt så många öl som jag brukar för tillfället. Yada, yada, nag,nag, bla bla. Det var ju trevligt såklart.
Och här någonstans tröttnade jag. Det jag skriver här och nu känns lika intressant som att se en timmes lång youtubevideo när jag eller någon annan tvättar strumpor i tvättstället. Vilket jag aldrig gör. I en timme.
Fick plötsligt väldigt lite att säga. Lägger ner det här nu…
Och vem fan vill se en bild på en panerad torsk förresten? Vem är intresserad av sånt???

Skjut mig i foten/
Bis bald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *