Hej igen, eller nåt…


Jag tog lite ledigt härifrån ett tag. Eller snarare så tog mina ord slut. Jag har inte samlat på mig så många igen, så risken att de tar slut igen är överhängande. Kanske inte kommer skriva här lika ofta för tillfället som jag brukar.

Jag har sovit tio timmar. Vaknat en gång av att någon granne har försökt borra sig in i min lägenhet. Utanför asfalterar de den lilla stigen som leder upp i den lilla skogen och två hundar nedanför mitt fönster skäller samtidigt.
De där sömntabletterna får mig att somna och fortsätta sova. De ger en metallisk smak i munnen som om jag har slickat på varenda lyktstolpe jag har passerar under en promenad.

Igår såg jag Martin i Hästpojken på Järntorget komma cyklande på en cykel med bockstyre. En minut senare såg jag Ruben Östlund korsa torget i en elfenbenvit rock. Väntade mig Rickard Sjöberg gå förbi med en liter blå lättmjölk också, men det uteblev.
Under timmen som jag satt där och drack mitt kaffe satt en tant ett par bord bort och drack rött vin. Hon tittade på mig och följde alla mina rörelser med blicken konstant. Förutom när hon ibland tittade ner på sitt korsod. Ibland log hon åt mig. Det hela kändes ganska påfrestande. Kan väl inte säga att jag log tillbaka.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *