Två mardrömmar och en dröm.


Jag drömmer vilda mardrömmar för tillfället. Ibland vaknar jag med hjärtklappning efteråt.
I natt drömde jag att en forna bekant till en annan närmare bekant bet av mitt öra och åt upp mina glasögon. Efteråt stod han på alla fyra som en rabiat hund och skrattade och dreglade.
Det låter komiskt kanske, men det var riktigt otäckt.

På jobbet när jag har mina två timmar innan min brukare ska upp så somnade jag i en timme.
Drömde att, när jag kom in i min brukares lägenhet så hängde han upp och ner i ett rep i anklarna i badrummet. Jag skulle gå ut i köket och hämta en kniv för att skära ner honom. Istället gick jag och lade mig på soffan för att jag var så trött och somnade till hans skrik på hjälp. Jag kände mig som en väldigt dålig assistent innan jag hann fatta att det hela var en dröm när jag hade vaknat.
Att drömma att man sover samtidigt som man sover och drömmer. Känns på snudden till dåraktighet.

Drömmer även om Vildan med täta mellanrum. I de drömmarna brukar vi ligga på loftet och småprata i nyvaket tillstånd. Ibland slumrar vi till. Sen när vi vaknat till igen pratar vi om vad vi ska äta till frukost eller vad vi ska göra för nånting under dagen.
Det är ett drömtillstånd som man gärna befinner sig i länge.
När jag sen vaknar och tittar på den tomma kudden bredvid förstår jag att det bara var en dröm.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *