Mitt kök 2.

I brist på annat så kan jag likaväl beskriva mitt kök. Tror jag gjorde det för massa år sen. Fast då var det annat kök…
Från vänster till höger på fönsterbrädan står två gröna växter med blå blomkrukor i glas. Den ena har stannat i växten och är större än den andra. Den andra har efter två års dvala eller sorg nu plötsligt börja växa till sig. Två röda ljusstakar i glas på lång fot följer därefter. På den ena har foten gått sönder så den står nerkörd i den lilla blommans jord. Sen följer en hållare med brickunderlägg och ett nydiskat askfat. Sist kommer kaffebryggaren.
På bordet står ett annat askfat. Där i ligger 6 pennor, 1 tändsticksask och 2 icke fungerande tändare. Vidare på bordet står en blå sockerskål, ett litet anteckningsblock, ett större anteckningsblock, tobak, cigarettfilter och cigarettpapper. Mina glasögon vilar på bordet och inte på näsan. Runt bordet står tre blåa stolar med röd sits.
På väggen mittemot sitter en tavla med belysning. På tavlan vandrar en kvinna i en vit rock och röd scarf fram i ett skumt kvarter i kanske början av 1900-talet. Kanske i London eller Paris (Den köpte jag av en arg tant på en loppmarknad som ville sälja den utan belysningen).
Bakom min rygg i ena hörnan står en akustisk gitarr med sex strängar. I den andra hörnan står en annan akustisk gitarr med tre strängar. Bakom mitt huvud sitter två hyllor. En med kryddburkar och en med kaffekoppar och en glasburk med kaffe och en annan glasburk med oboy.
På väggen bredvid sitter en almanacka som fortfarande står på April, men som jag ändrar nu. Ovanför sitter två små tavlor på två tecknade kvinnor som blundar med jättestora ögonlock.
Under bordet finns mina ben och fötter. På bordet finns mina överarmar. Mellan mina axlar sitter ett huvud tillhörande en idiot. Händer och fingrar knackar fram dessa dumheter på iPaden…i brist på annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *