Hälsoexperten Johan talar ut.

Vaknade klockan elva i förmiddags efter att ha sovit nästan oavbrutet i åtta timmar. Vet inte när det hände senast.

Tänkte gå upp på vinden och leta upp mina träningsskor. Snart, strax eller lite senare.
De är 90-tals-vita och inte skrikgula eller chockrosa. Risken att jag ser ut som Forrest Gump är stor. Tänkte alltså att jag skulle börja springa. Springa arton varv runt huset och hälsa på grannarna efter varje varv. “Hej, hej!” Göra armhävningar i mattställningen och situps på bänken utanför porten.

Igår blev jag så sjukt sugen på en Big Mac. Tror inte jag har ätit en Big Mac på över en månad. Kan vara rekord på en tidsperiod på fem år. Istället gick jag hem och käkade lax i ugn. Nu satt jag alltså inte i ugnen och åt laxen…

Funderar på att önska mig en mixer i födelsedagspresent och göra avancerade smoothies till frukost.

Vet inte riktigt vad som hände med mitt fläskiga fettolevende. Jag tappade bort det. Sen gick jag ner fem kilo och tappade bort magen. Kan nu se båda mina ben och min apparat när jag duschar. Måste säga att det känns ganska bra. Kan inte säga att det har varit någon strikt överansträngning inblandad precis. Ett visst psykiskt illamående har påverkat också. Utesluten matlust.
Det största tricket har jag märkt, inom mat alltså, är att sluta äta när man känner att man är mätt. Att inte fortsätta bara för att det är gott. Och att inte äta onyttigt hela tiden. Innan har jag nämligen nästan uteslutande ätit onyttig morgon, lunch och kväll. Gör enkla saker. Käkar mörkt bröd istället för vitt. Äter inte godis. Tycker ändå inte det är gott för tillfället. Sockerbehovet försvann efter jag slutade köpa hem Cola hela tiden.
Sen tänker jag inte bli något tråkig jävla hälsofreak som promenerar runt i vardagen i träningskläder som om det vore min nya kostym och gå in på Willys och köpa en påse broccoli och två energy-bars. Planerar INTE heller att starta en hälsoblogg.
Om jag vill ha en pizza så går jag och köper en pizza. Fast inte tre gånger i veckan. Blir jag sugen på en Cola så dricker jag en Cola.

Har egentligen bara en riktig last kvar för tillfället, som är rökningen. Och kaffe. Kaffe och cigarett. Detta tänker jag dock behålla ett tag till.
Någonstans i skiten så måste man leva också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *