Tullen på andra lång och två sorters pizzor.

På Tullen på andra lång har den ena bartendern infört ett förbud på mig. Det är såklart enbart på skoj, men om det skulle stå mer än tolv öl på min nota får jag inte längre köpa några fler. Den andra bartendern tyckte antalet var för blygsamt så han ökade det till fjorton. Den andre bartendern vet inte vad som ligger bakom, och tolv öl känns ju å andra sidan rätt generöst…
Ikväll gick jag som ofta brukligt numera hem efter två öl.

Det hela började faktiskt med att jag lämnade en pizza i deras kyl en gång för massa år sedan. Tullen var ganska nyöppnad då. Sen kom jag tillbaka tre dagar senare och frågade helt allvarligt om jag kunde få tillbaka min pizza. De skrattade mig högt i ansiktet.
Några veckor efter den kylda pizzaincidenten blev jag rälig i magen efter några gammeldansk. Maja stod med öppen mun och tittade på när jag plötsligt for ut på trappan och knuffade undan och skrek till folk att vika hädan. Jag hann ut på första trappsteget och sen kom en helt annan sorts pizza.
Jag gick och gömde mig bakom ett hörn lite längre ner på gatan.
Skamhörnet. Oj vad jag skämdes.
När samma bartender, trött kom ut med spannar och städade upp med vatten och såpa och han fick syn på mitt huvud som stack fram från skamhörnet vrålade han högt över hela gatan:
“DU ÄR SKYLDIG MIG EN PIZZAAAAAA!”
Sen gick han in.
Allt var glömt några dagar senare när jag rak i ryggen tittade in för att be om ursäkt och kolla om vi var okej med varann. Det var vi.

Idag när jag kom in beställde jag naturligtvis en Calzone. Utan deg.

Känns ändock som jag har kammat till mig sen dess. Och det är ju bra. Såklart…

One thought on “Tullen på andra lång och två sorters pizzor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *