En heldag (skrivet Kl.16.04).

Har haft någon slags heldag på stan idag. Fixat grejor. Är fortfarande kvar på stan. Har jag inget hem eller vad är det frågan om?

Åt frukost halvelva på Jungans. Satt där sen i någon timme och sörplade kaffe och tittade på förbipasserande stollar och stollor.

Gick rakt över gatan till Swedbank för att öppna ett sparkonto till mina skattepengar.
Har aldrig haft ett sparkonto i hela mitt liv. Kanske har levt på kant eller nåt. Nåväl, det gick så klart inte för sig. Gick inte att fixa. Där gällde bara inbokade möten(?) Vad är det frågan om? Är det en bokklubb eller cricketklubb för invigda?
Gick till ett annat kontor. Tydligen det enda kontor som man kan få personlig service på i hela stan. Fick mitt sparkonto…och nu kan jag gå in och nalla pengar från mitt sparkonto när jag vill. Moget och tufft och lagom avvägt!

Gick även in på Sciene fiction-affären för att byta Haddock-tröjan jag fick av Syrr och Kirre i födelsedagspresent. Den var nämligen så stor så att man såg ut som en hip hoppare (utan keps) i den, men som ändock var för sent ute för sin uppgift… Alla T-shirts var enormt stora där inne. Funderade på om jag skulle ta och bli fetmagad igen och bara köpa tröjor där inne och ingen annnanstans i fortsättningen. Fick ett tillgodokvitto istället.

Därefter hamnade jag i någon slags “leta vårjacka-jakt”. Börjar likna mani. Snart kommer sommaren med 32 grader celsius, och då kanske man inte kan andas. Gav upp till slut.

Gick och åt affärslunch, eftersom jag hade varit i så många affärer. Wallenbergare och potatis och sky. Mer kaffesörplande och ännu mer gloende. Hur gör djur?
Sen en promenad. Gick till Myrorna. Tänkte jag kunde hitta en billig myrstack att ha på balkongen. Hittade en kofta istället. Som man också kan ha på balkongen.
Provade även ett par byxor och fick nöjet att svettas i ett provrum med fladdrande provrumsgardiner som blottade mina sexiga spiror inför hela butiken. Hellööö!

Nu sitter jag och dricker en affärsöl.
Alltså förlåt, men måste de spela reggae på uteserveringen? Kan vara den tråkigaste musik jag vet. Den upprepar ju sig själv i multum.
Det har en väldigt deprimerande effekt på mig. Blir dessutom enormt uttråkad. Pikadolluttråkad. Svårt att andas. Utslag i pannan. Skev i benen. Kramp i huvet.
Samma tråkande effekt som när någon plockade fram en akustisk gitarr när jag var typ 22 år och man hade grillfester. Denna någon började spela “No women no cry”. Denna någon var oftast en dreadklädd pöjk som trodde han var Böb. Blev alltid så ledsen av det att jag var tvungen att gå hem. Och gjorde det också.
-Vart tog Johan vägen?
-Nej, han gick hem. Han blir tydligen så ledsen när någon plockar fram gitarren och spelar lägereldsmusik,så han går hem.

Nu var det förvisso inte alls det här jag skulle berätta. Utan något helt annat. Men det kan vi ju ta imorgon. Det finns faktiskt en sådan också. Morgondag alltså.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *