Tvättdag och en gammal jobbintervju.

Ska tvätta snart. Måste bara dricka upp det här kaffet och röka den här ciggen på balkongen först…ska bara. Balkongen är fylld med sådana där beiga små löv med ett frö i mitten. De är överallt och letar sig in i lyan också. Hittade ett i mina kalsonger här om dagen.

Fyra arbetspass. 40 retard-timmar och sen semester. Ska nog dra igång en tvätta-fönster-följetång i verkligheten och här på bloggen som jag gjorde för två somrar sen. Dramatik så man tappar balansen.

“Snart smäller det”, står det på GP-appen (precis som det inte gör det så det räcker i den här stan). “Salut för den nya prinsen”. Passa på att salutera för att kostnaderna kring bröllopet uppgick till 40 miljoner och att vi bor i ett land där pöbeln slickar mockan av kungahusets stövlar. Skål och gutål!!!

Nu tvättar jag alltså. En salut för det också. Såg nog allt att det snurrade runt i maskinerna och löddrade så man blev yr när jag följde trummans varv. Jag var tvungen att lämna tvättstchtugen. Yr och uppspelt. Mitt liv är mer spännande än ditt och ditt och ditt..

De här insomningstabletterna är en riktig downer ibland. De ligger kvar i huvet några timmar efter man har vaknat. Som en liten sköjardimma.
Någon gång förra veckan sov jag tolv timmar i sträck. Hjärnan var som pulvermos hela dagen av all sömn. Och jag gjorde fel och tvärtom hela dagen och kvällen. Köpte pulvermos istället för färsk potatis. Slängde den tomma systemkassen som jag hade tänkt att sitta på när Em och jag var i parken. Blev naturligtvis blöt i röven. Hällde alkoläsk över min jacka. Så där höll det på…
Nej, nu måste jag vila lite innan jag går ner till tvättschtugen.

————–

Nu har det gått några timmar. Jag har hängt tvätten. Har ett problem som jag tänkte dela med mig av. Jag har slutat använda sköljmedel. Mina utslag som jag brukade få på kroppen är försvunna. Ja,eller nästan helt försvunna. Och så är det ju bra för den redan saboterade miljön som vi tassar omkring i och beter oss i, att inte använda sköljmedel. Det enda, som sagt är att kläderna inte luktar nytvättade om man inte använder sköljmedel. De luktar ju inte gammaltvättade heller. Egentligen luktar de ingenting. Ingenting luktar ju ingenting, så de luktar inte äckligt. Lite som Löfvén kan tänkas lukta. Ingenting eftersom han utstrålar just ingenting. Och det är ju också ett problem. Alltså för de som anstår sig att vara gamla tvättäkta socialdemokraterna alltså.
Har ni fattat poängen? Jag känner mig själv ganska tveksam…

Sökte för övrigt jobb på ett tvätteri för sjukhuskläder en gång. Jag blev ditskickad av arbetsförmedlingen.
Intervjun var mycket märklig. Det märkligaste var att de inte var intresserade att veta någonting om mig. De frågade ingenting. En överviktig kvinna gick omkring och visade mig maskin efter maskin. För varje maskin vi kom till verkade hon bli allt mer ledsen.
-I de här maskinerna torktumlar vi tvätten, kunde hon säga. I det här rummet torkar vi kläderna.
Det var 45 grader och 200 procent luftfuktighet därinne. Människorna dröp av svett. När vi gått runt på alla stationer var intervjun slut. Hon avslutade med att säga att hon hade jobbat där i 22 år. Då såg hon ännu mer uppgiven ut. Vi skakade hand och jag blev utsläppt genom en dörr på bakgården.
Jag gick ut till farsan som satt och väntade i bilen.
-De sa att jag kunde höra av mig om jag ville ha jobbet, sa jag till farsan.
-Vill du det då?
-Nej.
Farsan verkade inte det minsta förvånad medan arbetsförmedlingen skulle hota med att dra in min A-kassa i vanlig ordning.

Nu ska jag gå ner och hämta tvätten om en stund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *