Strömavbrott.

Dricker en kaffe på Köttbullekällarn. Knegat. Efterjobbet-kaffet kan vara något av de trevligaste kaffet.
Mycket turister som kliver in här alltså. Räknar såna där kortbyxor som slutar på vaden och verkar vara obligatoriskt att ha på sig om man är ute och turistar. Turisterna som läser att de har köttbullar här verkar bli väldigt glada och störtar in genom dörren.
-Swedish meatballs, utbrister de.
Lite som Johan gör när han är i Tyskland och utbrister “Panerad schnitzel!”
Nu lät det som jag är Tyskland en gång i veckan. Det är ju ganska långt ifrån sanningen…

Har nagellack på mitt högra långfinger. På nageln alltså. Det hamnade där i fredags när jag var full. Tyckte jag var skoj.
Nu, om jag tex betalar i kassan eller röker en cigarett. Tittar folk på mitt finger.
De kanske tänker att jag har glömt att måla mina andra naglar eller att jag kanske inte orkade sätta på mig kjolen idag. Kanske de tror att jag heter Javier på fredagar.

Nu mullrade åskan i gång. Och där kom ett tropiskt skyfall. Och en blixt. Och där gick strömmen. Kolsvart här och på hela gatan. Tänkte precis köpa en öl. Det går inte. Om man inte har jämna pengar.
En halvtimme senare… Strömmen är tillbaka. Folk applåderar och låter “Oooah!” Hmmm, tänker jag. De kanske trodde att strömmen ALDRIG skulle komma tillbaka igen. Huvaligen!
Lite som att applådera när flygplanet landar. Det var ju fantastiskt att landningshjulen INTE knäcktes på mitten. Något jag förvisso skulle kunna tänka, utan att för den sakens skull applådera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *