Frukost på ett fik.

Jag gjorde alltså som jag sa. Jag gick ner och åt frukost på ett fik. Eva’s Paley på Avenyjävvolen.
Jag har inte kollat jobb riktigt än och enkelresan till Mongoliet kanske får vänta till ålderns höst. Det verkar ju dumt att få ett jobb och sen bara dra till Mongoliet?!
Tyvärr var frukosten en ganska tanig historia. Två skivor bröd och fyra skivor cheddarost, juice och kaffe. Inte en grönsak så långt ögat nådde. Känns osvenskt i denna hälsosamma tid att hoppa över grönsakerna, så jag får väl berömma dem i det avseendet.
Var egentligen ute efter en frukost med hela baletten som de dammiga fiken serverade på den gamla goda tiden. Gamla tanter i vita plastförkläden bakom disken…
De har förvisso frukostbuffé här på helger (med hela baletten). Fast det är ju rätt trökigt och gå ner och äta själv. Det är i såna lägen man vill vara ihop med en tjej. Så att man alldeles flingig och brödig och kokt ägg-burpig kan gå hem och talla på varandra efter frukosten. Efter-frukosten-talleriet.

Annars i rent tvärt om språk är det ju fantastiskt att INTE ha en kvinna vid sin sida. Man behöver INTE hålla på att planera massa saker som man sen måste utföra. Man behöver INTE sitta och prata massa goja med varann. Man behöver INTE kladda ner lakanen med massa knullfläckar.
Nej, på rent tvärt om språk kan jag med största nöje sitta under parasollet på balkongen och muttra vresigt. Jag kan välja film helt själv. Jag behöver inte diskutera massa nonsens. Jag kan runke ball till dödlig oändlighet och dödsångest. Jag kan knäcka en folköl eller gå ut på krogen när jag vill och komma hem när jag vill och ligga diagonalt på mitt loft under mina bägge täcken och snarka som en tung valross.
YES, HALLELUJA!!! Själv är bäste dräng!

Nu såg jag när jag var på dass att fölk sitter och slabbar med mackor med stekt ägg och bacon och äggröror och annat stuff. Varför blev inte jag informerad om detta sköjeri?
Jo, för att min gud i frigolit med stanniolhatt inte vill att jag ska få en tjocksmockad mage igen.
Thank you, tråkgudda!

Nu har klockan nästan blivit lunch. Funderar därmed på om det inte är lika bra att dra en lunch någonstans. En flottig lunch för att balansera den taniga frukosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *