Det var ju tråkigt/En skyffel i huvudet.

Dricker en bärs på Landala Restaurang. Skall käka hos morsan om en stund.
De spelar en låt här som går så här på ett ungefär “Allt är så bra nu…jag sitter på pianot(?).” Stämmer helt noll idag. Pang med en skyffel mitt på huvet. Min text går ungefär så här “Allt är så fantastiskt tomt idag…jag sitter i ett mörkgrått blytungt moln under marken”.
Om jag tänker på att det alltid ska vara så här med mina up’s and down’s kan jag bli ännu mer nedslagen. Jag försöker istället tänka på blodröda apelsiner, på rödmålade, leende läppar och ett rungande arsle som promenerar sig mot solnedgången i horisonten. Men jag ser bara krematorier och känner doften av bränt fläsk. Det var ju synd…
Har som vanligt ingen förklaring till varför världen plötsligt rasar över min rygg. “Livet e en brinnande tältfest i fem minuter å sen blir det en traktor helt plötsligt”, som min vän regissören skrev till mig för ett tag sen.
Nåväl, det vänder väl. Det kan hända när som helst. Sen vänder det väl tyvärr och alldeles säkert igen. Kan hända när som helst…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *