Sköjeri, sköjera och det är bara roulit osv.

Jag har sovit. Alltså så ända in i saltpastillens havsorkan vad jag har sovit. Vaknade klockan tolv efter tio timmars sömn. Det har inte hänt på några veckor. Brukar annars vakna runt fem och sätter mig upp på loftet som en förvirrad tysk och tror att någon sköjar med mig. Hade smackat i mig en sömntablett igår innan jag la mig. Brukar bara ta en halv annars.
Här har ni mig nu. Lite smådegig i hodet, men hyfsat utvilad och med en blick som sätter eld på en buske. Hallå, hallå!

Att jobba heltid för mig är helt nytt. Visst fan har jag haft heltidsjobb förr, men säkert inte på över tio år. Det tar ut sin fulla rätt inom att man blir helt slaktad. Dessutom avverkar jag en heltidsvecka på fyra dagar istället för fem.
Tycker det är väldigt roligt att praktisera i datoraffären. Man får anstränga hodet med problemlösning och greja och trixa och fixa. När man går därifrån är man trött i huvudet, fast på ett skönt sätt eftersom man har använt hodet. Efter mitt vanliga jobb är hjärnan sönderskrynklad och uppbränd av alla oönskade ljud och av att göra invanda rutiner på stand by läge. Det luktar skogsbrand om mig.
Att ha arbetskamrater är också en grej som jag hade glömt bort hur det är. Här gäller det ju såklart att man inte jobbar med ett gäng mongolojder och nemesisar. Då kan det bli jobbigt. Så är som tur var inte fallet. Kan ibland märka att jag blir lite översocial av hela prylen. Trevligheten vet alltså inga gränser.

Var ute och firade chiefens 40-års dag i torsdags efter jobbet. Alltså gamle kompisen Ed som alltså numera är min chief, fast bara på arbetstid.
Han blev bjuden på bärs och gammeldansk och mat på Dansken. Praktikanten fick även bartendern att spela “Hodet e jättelitet” med Meduza. Som födelsedagslåt. Kan ha varit den finaste födelsedagspresent jag har gett bort. I låtform. Meduza är ju inte direkt högfrekvent spelad krogen. Åtminstone inte vad jag vet.
Sen blev det brygghuset på gammalt vanligt manér. Och sen Eddie Meduza i köket. Gå och lägga sig klockan tre och gå upp tjugo över fem för att åka och jobba som en väldigt urvriden personlig assistent.

Plånboken ekar tom och höstlöven faller. En grop i gatan ser ut som ett trevligt tillhåll att vila upp sig i.

Skall hem till May ikväll. Jag ska fixa hennes dator. Får betalt i mat och bärs.

Ju mer man knullar desto mer villa man knulla. Ju mer kläder man sätter på sig ju mer kläder måste man ha på sig för att inte frysa. Om man dricker en eller två öl, vill man oftast ha fler. Följer man en serie, så kan man titta på bara ett avsnitt till. Behoven är outtömliga. Vad jag försöker säga är att ju mer man sover desto mer vill man sova. Att få smak för något. Det är bäst att man får smak för något som är bra och inte rent destruktivt…
Jag tänker därmed nu lägga mig på soffan en stund för att lätt slumra till och bort från den här fula och vackra världen.

/Bis bald, så att säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *