Ett stycke text om att tänka när man egentligen borde låta bli.

Den här dagen bara flöt bort. Blev enormt hungrig några timmar efter jag hade käkat frukost. Ingen mat i kylskåpet. Huvudbryt blev enormt. Ska jag gå och äta pizza eller ska jag gå och äta pizza på en annan pizzeria? Ska jag gå och äta på Tullen i Johanneberg? Jag behöver ju handla mat till ikväll och till jobbet imorgon också. Sen behöver jag tobak. Ska jag gå och handla tobaken först? Nej jag går och äter pizza först. Sen handlar jag tobak och mat på hemvägen.
Jag blev så yr av allt tänkande, för tänka kan jag inte om jag är sjukt hungrig. Ännu mindre ta ett vettigt beslut. Jag löste det hela genom att gå och lägga mig på soffan i en timme. Låg och lyssnade på trombonorkestern i magen. Fortsatte att tänka: O andra sidan kan jag ju…
Efter en timme var jag utanför dörren. Jag traskade mot pizzerian. När jag kom till en korsning svängde jag helt plötsligt och gick in på Willys. Alltså helt tvärt emot vad jag hade tänkt.
Jag köpte ingredienser till köttfärssås. Detta kom jag på i affären. Jag köpte en halvmeter lång baguette och skinka och brie. Det är ju godare än pizza sa jag till mig själv.
När jag kom ut från Willys tänkte jag (något jag borde slutat upp med innan jag fått i mig mat) att jag går hem och äter först. Sen går jag och köper tobak. Jag gick upp för backen, förbi mitt hus, fortsatte upp för backen och gick och köpte tobak. Att tänka för mycket är skadligt.
Naturligtvis var tobaken slut i affären. Han hade bara John Silver original som är för stark. Jag köpte ett paket vanliga cigg istället. Halvvägs ner för backen började jag tänka igen. Jag tänkte att jag skulle ju köpt tobaken istället. Då kan jag blanda den med tobaken som jag köpte i Angered här om dagen. Den där tobaken som inte smakade någonting. Om man blandar allting med ingenting borde det ju bli mitt i mellan. Alltså lagom. Jag vände och gick upp för backen igen. Bytte cigaretterna mot tobaken istället. Gick ner för backen och ansträngde mig för att låta bli att tänka innan jag var hemma. Annars hade jag väl hamnat på en bordell i Texas.

Nu har jag iallafall ätit baguette med skinka och brie. Jag sitter och dricker julkaffe. Till maten drack jag julmust. Sånt snusk borde vara förbjudet. Alltså att förtära julgrunkor innan det har hunnit bli första advent. Brukar vara noggrann med detta, men som sagt, detta var återigen en produkt av att jag tänkte i svinhungrigt tillstånd.
Kaffet smakade inte mycket till jul och nu sitter jag och tänker igen. Det går bättre. Kom nämligen precis på att jag glömde köpa det viktigaste av allt. Det jag absolut inte fick glömma: De små, rektangulära, perforerade pappersarken på rulle som man torkar sig i rimpen med. Även kallat toalettpapper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *