En dag på jobbet, en mindre kul dröm och en mer rolig dröm.

Jobbat i datoraffären idag. Det hela gick lysande till en början. Tog hand om en dator där alla dokument och bilder hade försvunnit när personen hade uppdaterat till Windows 10.
Efter mycket letande hittade jag alla hennes foton och annat grunks. Jag flyttade om filerna så hon skulle hitta dem lätt. Sen gjorde jag en omstart. Windowsjävel verkade sugen på att göra lite uppdateringar innan datorn startade upp igen. När det var klart öppnade jag mappen med dokument bara för att njuta av min briljans. Den var tom. Öppnade bildmappen. Tom! Överallt var det tomt. Mitt hode blev tomt. Och glödgat.
Kände hur jag plötsligt blev rädd för datorer. Ville knulla och supa ner mig. Ville plötsligt ha ett enkelt jobb där inget kunde gå fel. Bajsskyfflare till exempel. Brödrostare eller Sjukhusgångfluktare.
Det första människor sägs rädda om deras hem är suget på att brinna upp är fotoalbumet.
Oskyldigt skyldig satt jag och tittade på datorn. Mitt enda misstag var att jag inte gjorde en backup direkt när jag hittade filerna. Samtidigt så räknar man ju med att kunna starta om datorhelvetet utan att windows i våld äter upp alltihop. Nu står datorn och tuggar igenom ett avancerat filräddningsprogram över natten för att se om junket går att rädda. Min förväntan är uppbrunnen.
Nu dricker jag en öl för att glömma.

Annars och i övrigt väntar jag på besked från arbetsförmedlingen om jag kommer få förlängning eller ej av praktikplatsen. Det finns fler datorer att sabba. Väntar även på pengar från försäkringskassan för samma praktikplats. De borde ha dykt upp idag.
Väntar även på att fylla 50 så jag kan säga hur fantastiskt allt var när jag 40.

Drömde två helt sjukt verkliga drömmar i söndags natt. Kan vara Theralenen som ställer till det.
Först drömde jag att jag var ihop med ett X igen. Jag hade varit borta över helgen. När jag kom hem hade hon i överraskning köpt en stor lya för massa miljoner. Med stor veranda och panoramautsikt över hel stan på 25:e våningen. Allt var inrett med mina saker trots att vi skulle bo där. Min bokhyllor med böckerna och skivorna var där. Allt var där (utom loftjävlet). Våra vänner var där och firade. Hon var där. Drömmen hade tagit vid där allt var bra och innan allt blivit dåligt. Jag vaknade precis när jag skulle säga till henne att jag älskade henne.
Vaknade på loftet istället. Mäkta besviken. Frös. Hela magen och bröstet var iskallt av svett. En mardröm.

Somnade om igen. Vaknade strax igen. Tittade på klockan på mobilens display. Brukar göra det när jag vaknar. GP:s notiser brukar ploppa upp på displayen med jämna mellanrum. Jag läste en notis och tänkte: “Herregud, det där låter ju inte klokt. Jag måste läsa om detta när jag går upp”.
När jag sen gick upp och satte mig i köket och letade genom GP-appen efter det stora scoopet. hittade jag ingenting. I det yrvakna tillståndet började klarheten singla fram i mitt arma hode…
På displayen hade det stått följande att läsa: TVÅ PERSONER INSTÄNGDA I EN BLÅVALS KÄFT ÖVER HELGEN. RÄDDNINGSTJÄNSTEN DÖK UPP FÖRST IDAG. BÅDE KUNDE PLOCKAS UT MED HÅV OCH ÄR OSKADDA.
Jag hade alltså drömt att jag satte mig upp och läste detta helt fantastiska och osannolika sköjeri.

Har för mig att jag hade väldigt stora frågor när jag var liten om vad som skulle hända om man hamnade i käften på en blåval. Om man hängde sig i valens gomseglet kanske man skulle klara sig från att trilla ner i valens mage. Trillade man däremot ner i valens mage så var festen över, så att säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *