Gott nytt år!

(null)
Årets sista dag…och jag har precis haft vad som kan vara årets sista nysattack. Om man lyckas kväva varannan nysning så blir varannan nysning dubbelt så maffig. Om man tar en klunk kaffe utan att svälja och håller käften stängd, sa har man rensat näskanalerna effektivt och med kaffesmak.
Vad det verkligen detta jag ville ha sagt på årets sista dag?

Ringde morsan innan. Hon fyller år på nyårsafton. Detta gör hon varje nyårsafton. Just det kanske är föga förvånande.
Hon blev glad iallafall att jag ringde och grattade henne. I eftermiddag blir det tårta hos syrran och ikväll blir det nyårssupé på restaurang. Låter vuxenartat om man ställer det i kontrast till att kräkas ut det gamla året under ett köksbord på någon hemmafest för att sen känna sig ensammast i världen på det nya årets första dag.
Kanske jag skall ha fluga på mig. Jag smackade en fet spyfluga som trött surrade runt i mitt kök. Jag har konserverat den. Så den är alldeles färsk. Den kan jag klämma fast mellan snibbarna på min vita kråsskjorta.
I övrigt är fluga ett ganska löjlig uppfinning. Jag menar, man ser ju helt fånig ut. Som en inslagen present i sidenrosett. Nej tacka vet jag slips! Den kan man både strypa bordsgrannen med om han eller hon är tråkig eller snyta sig i om man får en nysattack.
Var det verkligen detta jag ville tala om på årets sista dag?

Hade förövrigt namnsdag i Söndags. Om någon skäms över att de inte jar bejublat min fantastiska existens så går det alldeles utmärkt att skicka presenter i form av massiva diamanter och smutsiga sedelhögar.

Jag har aldrig varit speciellt mycket för att summera år. På ett personligt plan har det varit ett ganska vanligt “Johan-år”. Jag har förvisso haft (och har fortfarande) en praktik plats i Ed:s datoraffär, vilket är sköj. Det har väl ätits en och en annan pizza för mycket. Full och smart på samma gång har jag också varit. Sovit länge eller inte alls. Tittat på väldigt många filmer. Saknat att spela i band. Promenerat och ätit banan samtidigt, vilket fick mig att känna mig urfånig. Läst alldeles för lite böcker och slutat upp med att tro att jag är tysk.

På ett världsligt plan har det ju inte varit något vidare. Krig och elände. Flyktingkatastrofer. Terrordåd. Och en menlös statsminister som tror att han finns.
Året avslutades med att “The Kilmister” dog. Hårdrocken/rocken och punkens största ikon. Rock’n’rollen kommer aldrig bli den samma igen. Han har funnits där i brötande form sen jag var liten.

Nåväl. That’s it. Gott nytt år och dräglig fortsättning kära vännerrrrr!

(null)Årets sista bild får symbolisera syskonkärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *