Att spraylackera en dator.

I fredags bestämde jag mig för att spraylackera min dator. Fortfarande den där datorn som jag fick från Ed’s datoraffär, där jag har min praktikplats. Mitt livsprojekt…
“Spraylackera en dator? Är han galen? Och varför?”
Jo, förvisso. Men det visste ni väl redan?
Tyckte datorn var lite sliten av sig. Eftersom den har stålchassi så borde det fungera bra, tänkte jag. Själva höljet fick bli blanksvart och datorns insida mattsvart. Maskerade datorn norgrannt som en tok. Den såg ut som en tejpbomb när jag var klar.
Den blev rätt snygg redan efter de två första lagren med färg. Om man bortser från diverse dammkorn och ett skäggstrå som blev fastlackerad i höljet. Sprayhörnan upprättades på balkongen efter första lagret som sprayades i köket. Ty små troll med skeva näsor marsherade runt på mitt rutiga köksgolv i färgångorna och doften var mer än spännande. Såg väl ut som ett sinnessjukt vansinne där jag stod i mörkret i ljuset av mobillampan och en sprayburk i högsta hugg.
Efter att ha fått bort diverse skavanker och skäggstrå lade jag ett nytt lager där det även följde med lite nytt damm och lite spray färg som pruttade sig ur sprayflaskan så det bildades små oönskade färgklumpar. Blev förgrymmad…och tappade lite geist.
Började även se vidden av mitt projekt. Som alltid när jag tar mig för något så blir projektet så mycket större än vad det var tänkt från början. Och utan möjlighet att dra sig ur eller spola tillbaka.
Dagen efter åkte jag ner till stan och köpte slippapper. Det är där någonstans jag är nu. Att slipa ner och spraya. Att slipa ner och spraya. Börjar dock bli klar.
Jag hade ju läst att det skulle vara så enkelt. Eller hade jag det? Och den där kanten där chassit böjer sig så fint i en liten nerförsbacke…är en härd för att färgen ska rinna om man råkar spraya lite för mycket.

Så här i efterhand skulle jag säga till någon som fått för sig att spraylackera sin dator:
“Nej gör inte det! Det är fan så mycket svårare än du tror. Ett helvetesprojekt.
O andra sidan, har jag aldrig hört någon som har fått för sig att göra något så dumt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *