En låt, tjackisar och fotografi.

Såg eller hörde eller hörde och såg precis en låt med Freddie Wadling på Tv 4:as nyhetsmorgon. ” Nu lyfter vi” tror jag den hette. Fantastisk låt.
Freddie Wadling och Leif GW påminner om varann till utsida. De verkar ständigt braka och knaka i deras kroppar.

För några dagar sen läste jag en krönika om tjackpundare. Eller snarare bristen på dem. Att de verkar vara försvunna. Krönikören skyllde på det nya samhället. Svaret var tjackpundarna hade tagit vägen uteblev.
När jag tänker på det själv så stämmer det. Man ser nästan aldrig några tjackisar längre.
Senare på eftermiddagen efter jobbet skulle jag handla tobak på Angered centrum. När jag klev ut ur affären kom en tok ilande mot mig. Enormt ärrad och senig i ansiktet. Han gled upp längs min sida. Utan att bromsa in och i farten väste han i mitt öra:
“Skaru köpa brass eller?”
Jag skulle precis svara “nej tack”, men han var redan borta. Härlig och diskret försäljningsteknik.

Sov bedrövligt dåligt inatt. Vaknade ungefär fem hundra gånger. Periodvis visste jag inte om jag var vaken eller sov. Drömde att jag räknade enorma mängder sedelbuntar och paketerade kokain.
Pablo Escobar dyker upp i mina drömmar och tvingar mig döda människor jag känner bara för att ifrågasätta min lojalitet.

Har kommit igång att fota ordentligt. Mycket porträttfoton. En del stads och gatufoton också.
Tog mycket foton den där eftermiddagen jag och Ed var ute. Klev helt sonika och orädd fram till folk på krog och utanför krog och frågade om jag fick fota dem. Som en riktig paparazzi-slyna. Förvånande många blir glada och säger ja. Knäppte loss enda till jag hade fått det där fotot jag ville ha.
Avslutade kvällen med att fota folk på Mc Donalds. Sen gick jag över till att börja fota personalen. Något som uppskattades sådär. Personalen sa till mig att stoppa ner kameran eftersom det rådde fotoförbud där. Då tvingade jag istället personalen ta bilder på mig.
Trött och motvilligt knäppte kassabiträdet några bilder på mig.
“Blev det bra eller?”
“Blev det bra eller?”
” Blev det bra eller?”
“oh…vad bra det blev…”, svarade han helt oengagerad.
På bilderna ser man en suddig och ivrig pajas som gestikulerar med armarna och glor helt skelögt snett ovanför kameran.
Kort sagt skådas en idiot.

One thought on “En låt, tjackisar och fotografi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *