Rebellen.

Har precis varit jätterebell. Skruvade loss handtaget till vardagsrumsfönstret. Satte i handtaget i hålet i balkongdörren till min avstängda balkong. Rebellyah. rebellyell!
Sen satte jag mig på min avstängda balkong och drack kaffe och rökte en cigarett. Sen kom solen och stekte sönder min glada, nuna så jag gick in igen.
Kan tänkas att den där förbjudna zonen blir en kort lycka om hyresvärden får syn på mig eller min balkongdörr som står på glänt. Har dock sett att det är två andra grannar som gjort samma sak. Rebell yell grannar!
Dessutom har de mage att höja hyr-djävvolen samtidigt som de stänger ner balkongerna. Sugaluvor! Vi borde ju fan få avdrag på hyran istället. Sköjarsamhälle!

Våren hoppade över sig själv och så kom sommarvärmen direkt. I lördags drack jag öl på uteservering i solen. Både solen och ölen arbetade på bra. Rumlig i sinnet och solbränd i fejset.
Två par i knappa 30 års-åldern satte sig vid mitt bord. De frågade faktiskt först. Istället för att vända sig ifrån mig vände de sig mot mig. Och sköjaren har ju aldrig varit omöjlig. Efter några bärs tyckte de att jag skulle följa med till Henriksberg. Det var varmt däruppe på Terassen. De bjöd på öl och sköjaren bjöd tillbaka.
De undrade varför en så trevlig och snygg kille inte hade någon kvinna. Just den frågan lät jag strö ut i vinden och rättade till mitt skägg och kammade till mitt hår. Nej, just det jag hade ju hatt på mig.

Sent bjuden hamnade jag senare på en väns 40-årsfest. Trevligt till en början, men det var någon släkting där som inte gillade mig. Jag var dålig karma för honom redan när jag klev över dörrkarmen, sa han. Han drygade sig och analyserade sönder allt jag sa. Rotade och vred på allt på något slags psykologiskt skitsätt. Sånt snack kan man inte ta hur som helst, så det blev väl lite otrevlig stämning och plötsligt tyckte födelsedagsbarnet att det inte alls var så trevligt att ha mig där längre. Man kan inte vinna jämnt…
Var dock hemma tio på morgonen igen så det var väl ändå trevligt på något vis.

Strax ska jag ner till stan och hämta min cykel. Den står på en innergård till en krog vid andra lång. Jag frågade bartendern om jag fick ställa cykeln där och det fick jag alltså. Det var i Torsdags och nu är det Måndag och strax skall jag hämta den, som jag sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *