JAG ÄLSKAR VÄRLDEN, FÖR HÄLVÄDE!

Skall strax börja tvätta. Sicken inledning va?
Ni som läst här ett tag kanske kommer ihåg det där inlägget när jag köpte jeans förra sommaren. Svarta jeans. Jag frågade då om råd i butiken för att få behålla jeansen svarta. “Tvätta dem inte på ett år” sa kvinnan till mig. När jag frågade henne vad det var för snusk, så sänkte hon tvättintervallen till ett halvår.
Saken är ju egentligen att företagen inte bemödar sig att tillverka braxor som tål tvätt. Sen får återförsäljaren stå och råda kunder att de ska gå runt som snuskpellar och lortgrisar.
Nåväl, tro det eller ej…jag har alltså inte tvättat mina braxor på…ett år. Jag kan stolt sålla mig till högen av snusk och lortsvin. Sen har jag förvisso bara använt dem på helger när jag vill vara svartklädd och svår. Men nu jävlar åker de in i tvätt-trumman! Slutsnuskat!
Allright, nu ska jag gå ner till tvättschtugen och ge braxorna vad de tål.

De har börjat helrenoveringen på allvar nu i huset där jag bor. Vet ni vad “bilning av balkonger” är?
Det är inte när man parkerar bilen på balkongen för att man inte hittar någon parkeringsplats. Det handlar heller inte om att bila ner till Tyskland och äta strudel.
Nej, det är när man hackar sönder betongplattorna till balkongerna. Det låter ungefär som när man borrar i gatan, fast i huset. och nu hackar de sönder balkongen precis här bredvid. Herre min djävol vad det låter och vibrerar i väggarna.
Ställningshissen har de placerat bredvid min balkong och det är inte den tysta sortens hotellhiss om man säger så. Containern där de slänger all sönderhackad betong står precis nedanför mitt fönster (och byggjobbarna badar och dricker öl i mitt badkar när arbetsdagen är slut).
Det är lugnt och harmonisk. Bra för själen och nerverna, detta oljud. Eftersom jag älskar världen så är det underbaaaaaart! Att de dessutom utan undantag sätter igång klockan sju på morgonen och att det passar min dygnsrytm jättedåligt är bara roulit. Oh, nu känner jag hur känslan kommer igen: JAG ÄLSKAR VÄRLDEN!
En ska förvisso inte klaga. Det kommer bli fint när det är färdigt. Nya och fina balkonger. Och nya fönster. Det kommer bli så fint att de troligtvis kommer höja hyran med två hundra procent, och så man blir tvungen att flytta.
Tack för de nya balkongerna! Tack för att jag fick bo här, men jag tror det blir billigare för mig att bo i en flyttlåda på Avenyn. Tack för mig!
Aouch! Nu kände jag hur hodet blev alldeles jättelidet.

Nu måste jag gå ner och hänga tvätten.

På återseende…kanske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *