Utschasad mitt i verkligheten.

Sitter och dricker en kaffe i Linne. Alltså i Linnestan och inte iklädd linne. Äger inget linne…
Vaknade halvåtta i morse. Byggjobbarna började genast hacka ner balkongernas betongplattor. Satte mig i köket. Yrvaken. De kapade av balkongräcket på balkongen ovanför min. Sex ben tillhörande byggjobbare promenerade runt utanför köksfönstret. De glödande lopporna när stål möter stål regnade in genom den öppna köksfönsterspringan. Att stänga fönstret…
Och en av de där byggjobbarna. Han gapar och vrålar så man har lust att skära halsen av honom. Det saknas liksom poäng med att vara så jävla högljudd. När de andra står och utför det högljudda arbetet så står han bredvid…och gapar. När de inte utför högljutt arbete så gapar han lika högt. De pratar polska, så jag förstår inte vad de säger. Jag förstår dock så mycket att han försöker vara rolig hela tiden, för de andra jobbarna fyller i med ett osäkert skratt varje gång han gapar ur sig något.
Klädde snabbt som fan på mig och tog bussen ner till Linneplatsen. Återigen utschasad ur lägenheten. Rakt ut i verkligheten.

Befann mig på Linnéplatsen en stund senare. Alltså i T-tröja och inte i linne. Planen var att äta den där brakfrukosten på det där fiket som jag brukade käka frukost på när jag jobbade i datoraffären.
Ny ägare, ny regi. Ny regi, sämre regi. Ungefär som att jämföra Kiss Destroyer-platta med Kiss skiva Hot in shades.
Innan fick man som sagt brakfrukost här. Bröd, tre sorters pålägg, fil och müsli, juice, kokt ägg, melon och kaffe. Allt för det ynka priset av 59 spänn. Nu blev det en ynka ostfralla och ett kokt ägg och kaffe för samma pris. Lurad…och nu när jag sörplar kaffe är jag fortfarande sugen på frukost.

Åkte till Netonnet i Lördags och fick min Moccamaster utbytt. Syrran och Andreas körde mig.
Jag bad tjommen i disken att packa upp den nya moccamastern som jag skulle få med mig hem. Den hade också repor på sig direkt när den kom upp ur kartongen. “Det är tydligen så på de rödlackerade modellerna”, sa han. Jag bytte ändå. Eftersom den här var mindre repig. Han förlängde bytesrätten med trettio dagar så jag kan torka av den en gång och sen byta till en ny. Jag får väl ge fan i att torka av den och låta den täckas i ett tjockt lager damm.
När jag kom hem och skulle avnjuta en köpp så hade jag tydligen inte fått med mig den där vattenspridaren som för över vattnet till kaffefiltret.
En stor jävla suck utblåstes så det fladdrade i krukväxterna.
Fick avnjuta två breezers istället.
Igår åkte jag ut och hämtade grunkjäveln. Syrran och Andreas körde mig. Idag sitter jag på fik och avnjuter kaffe istället för att det inte går att vara hemma. Mitt liv är mycket mer fantastiskt än erat, så håll för bövlars truten!

Sista semesterdagen idag. Frågan är vad man skall göra resten av dagen. Att gå hem innan klockan fyra är en omöjlighet.
Den här semestern har varit lång och ändå gått enormt snabbt. Det har gått massa stål på ingenting på just det sätt som det brukar när man inte gör något speciellt. Att bara finnas till är en dyr hobby.

Nej, om man skulle ta och gå upp till Arbetsförmedlingen och mordhota dem lite. Det kan ju liva upp en smula en gråmulen dag som denna i slutet av Augusti…

Kom och bränn ner mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *